Gemeente 's-Hertogenbosch

21-05-2008
Zwerfafvalactie Buitenpepers groot succes
De gemeente 's-Hertogenbosch zet zich in voor een schone stad. Zwerfafval wordt door veel inwoners als een groot probleem ervaren. Door verschillende acties wordt geprobeerd hier iets aan te doen. Maar de gemeente kan het niet alleen. Daarom zijn er ook regelmatig acties waarbij ook inwoners de handen uit de mouwen steken.

Buitenpepers
Van 17 tot en met 24 mei is de gemeente aan de slag gegaan om te zorgen dat alles er weer piekfijn uitziet in de wijk Buitenpepers. We hebben de afvalbakken geleegd en daarna schoongemaakt, straatmeubilair is gerepareerd, graffiti verwijdert, en de stoep weer recht gelegd en ga zo maar door. De gemeente heeft gezien dat verschillende buurtbewoners ook een bijdrage hebben geleverd, bijvoorbeeld door het vegen van de stoep en het verwijderen van onkruid.

Zwerfafvaldag
Op zaterdag 17 mei is de week begonnen met een zwerfafvaldag. Zo'n 55 buurtbewoners hebben zich ingezet voor het schoonmaken van hun wijk. Na afloop kregen ze als dank van de gemeente een frietje en snacks aangeboden. In totaal is 375 kg zwerfafval opgehaald.