Roken op vakantiebestemming steeds meer aan banden

21/05/2008 17:41

GlaxoSmithKline BV

Alle rookregels in kaart met vakantiegids

Utrecht, 21 mei 2008 - Rokers krijgen op steeds meer vakantiebestemmingen te maken met een rookverbod. Om de roker te helpen zijn vakantie ook op dit punt goed voor te bereiden komt NiQuitin voor het vakantieseizoen 2008 met een gratis vakantiegids die de rookverboden in de meest populaire vakantielanden in kaart brengt. Zo is roken in een Frans restaurant of Italiaans café verleden tijd en is het opsteken van een sigaret in openbare ruimtes of in het openbaar vervoer inmiddels in bijna alle Europese landen verboden. Nederlanders die op vakantie gaan in eigen land krijgen dit jaar ook voor het eerst met een rookverbod in de horeca te maken. Vanaf 1 juli 2008 mag er niet meer gerookt worden in de Nederlandse horeca. De NiQuitin vakantiegids is gratis te downloaden via www.niquitin.nl.

Rookregels op vakantie

In bijna elk vakantieland gelden inmiddels specifieke rookverboden. In Duitsland, Frankrijk en Italië zijn openbare ruimtes, het openbaar vervoer, luchthavens, restaurants en cafés al rookvrij. Ook Nederland kan zich binnenkort bij dit rijtje aansluiten. Dit in tegenstelling tot de Dominicaanse Republiek, waar nog overal gerookt mag worden. De NiQuitin vakantiegids brengt alle rookverboden per vakantiebestemming in kaart zodat men goed voorbereid op vakantie kan.

Gratis vakantiegids

De NiQuitin vakantiegids geeft niet alleen inzicht in de rookverboden per vakantiebestemming maar ook allerlei praktische en verrassende vakantietips, zoals speciale bezienswaardigheden per land en een handige checklist voor vertrek. Voor meer vakantieplezier geeft de gids ook tips om nog voor de vakantie te stoppen met roken en om moeilijke momenten tijdens de vakantie te overwinnen. Tips zijn bijvoorbeeld: afleiding zoeken door iets te lezen of een gesprek aan te gaan, een glas water drinken of een snoepje (suikervrij) of frisse kauwgom eten.

Stoppen vóór de vakantie loont

Een goede voorbereiding is geen overbodige luxe. Als van te voren duidelijk is welke rookregels er in het betreffende vakantieland gelden, doet dat het vakantieplezier goed. Een andere mogelijkheid is om nog voor de vakantie te stoppen met roken. Dat maakt het er niet alleen een stuk gemakkelijker op, ook verbetert het reukvermogen en de smaakzin waardoor de ex-roker meer kan genieten van specifieke geuren en lokale gerechten. Bovendien verbetert de conditie van de ex-roker zodra de sigaret verbannen is, wat een fit en fris gevoel geeft; klaar om te genieten van een welverdiende vakantie.

Met een beetje hulp meer kans op blijvend succes

Stoppen met roken is vaak een moeilijke opgave. De meeste Nederlandse rokers zijn er echter van overtuigd dat ze makkelijk zelf kunnen stoppen1. Ze beseffen alleen niet altijd dat hun wilskracht flink op de proef wordt gesteld wanneer zij stoppen met roken. Door het plotselinge gebrek aan nicotine gaan de nicotinereceptoren in de hersenen zich gedragen als 'beesten' en dit kan de wilskracht van de roker saboteren. Veel rokers vervallen dan ook weer in hun oude rookgedrag. Het gebruik van nicotinevervangers, zoals NiQuitin Clear pleisters of zuigtabletten, vermindert ontwenningsverschijnselen en vergroot de kans op een succesvolle stoppoging. Tijdens de kuur neemt ook het aantal nicotinereceptoren geleidelijk af. Zo 'temt' de roker de 'beesten' in zijn hoofd en heeft hij of zij steeds minder behoefte aan een sigaret. Meer informatie, tips en filmpjes zijn te vinden op de website www.temdebeesten.nl.

NiQuitin bevat nicotine. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken bij hartklachten.





http://www.niquitin.nl