Gemeente Hengelo

Actueel

Wijkplan Groot Driene is klaar

Hengelo, 20 mei 2008

Wijkplan Groot Driene is klaar

Het Wijkplan Groot Driene is klaar en goedgekeurd door het college van B en W. Het wijkplan is gebaseerd op informatie van bewoners, gemeente en diverse organisaties, waaronder politie en beide woningbouwcorporaties. Op basis hiervan is een waardevol document ontstaan, dat richting geeft aan de activiteiten en projecten die tot en met 2011 uitgevoerd worden in Groot Driene. Het wijkplan wordt in juni voorgelegd aan de gemeenteraad ter vaststelling.

De bewoners uit Groot Driene zijn over het algemeen positief over hun wijk. Het is een rustige, ruim opgezette wijk met veel groen en goede voorzieningen. Maar er zijn ook aandachtspunten. Bewoners ervaren dat er te weinig voorzieningen zijn voor de jeugd, wordt er overlast ervaren van het aanwezige (sluip)verkeer en is er van een een echt wij(k)gevoel geen sprake.

Acties en beleid

In het Wijkplan Groot Driene staat wat het beleid van de gemeente en overige organisatie is voor tal van punten in de wijk. Daarnaast wordt aangegeven welke acties en activiteiten volgen om de genoemde knelpunten zoveel mogelijk op te lossen. Zo stelt de bewonersorganisatie geld beschikbaar voor het realiseren van een pannakooi. Verder zullen er gesprekken plaatsvinden tussen gemeente en welzijnsorganisaties om activiteiten en huisvesting goed in kaart te brengen en waarmogelijk te verbeteren. Ook volgen acties om de positie van de bewonersorganisatie in de wijk te verbeteren.

Wijkgericht werken

Het wijkplan is een belangrijk instrument binnen het wijkgericht werken van de gemeente Hengelo. De gemeente werkt wijkgericht om bewoners meer bij hun leefomgeving te betrekken en hun afstand tot de gemeente te verkleinen. Bijna alle tien Hengelose wijken hebben inmiddels een wijkplan. Op dit moment evalueert de gemeente de wijkplannen en het wijkgericht werken, om te kijken of de huidige werkwijze en de wijkplannen inderdaad bijdragen aan de gestelde doelen.