Gemeente Lopik

Politie

Wijkagent gemeente Lopik officieel benoemd

Sietske Dijkstra is per 1 mei 2008 officieel benoemd als wijkagent voor de gemeente Lopik. Zij nam deze functie sinds 30 oktober 2007 waar.

De primaire taak van een wijkagent is handhaving van de openbare orde, het houden van toezicht en het opsporen van strafbare feiten. "Het gaat om boeven vangen en daar zijn op die plaatsen waar dit is vereist!', vat Sietske kernachtig haar taken samen.

Wijkagent Sietske Dijkstra Foto Cora Koolwijk

De wijkagent tracht samen met instanties zoals de gemeente en diverse commissies en natuurlijk samen met u de veiligheid in de wijk te verbeteren en de criminaliteit aan te pakken. U kunt bij de wijkagent terecht voor vragen en advies op het gebied van criminaliteit, zoals auto-inbraken, vandalisme en jongerenoverlast. Een goed voorbeeld van samenwerking is de aanpak vernielingen en overlast met de leden van de Nachtwacht.

Het belangrijkste gereedschap van een wijkagent is informatie. De wijkagent speelt daar zelf een actieve rol in, maar ook informatie die ú hem of haar kunt geven is van harte welkom!

Als u (strafbare)zaken signaleert die de veiligheid in uw wijk negatief beïnvloeden, laat het dan weten. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 of in persoon. De wijkagent is te spreken op de dinsdagen van 12.00 tot 20.00 uur in de politiepost in het gemeentehuis van Lopik.