Gemeente Lopik

Nieuws

Burgemeester Schakel onderscheiden

Op woensdag 21 mei 2008 heeft burgemeester drs. M.A.A. Schakel ter gelegenheid van zijn afscheid een onderscheiding in de vorm van een kunstwerk ontvangen uit handen van gemeentesecretaris F.M.M. Broekman, in aanwezigheid van de ambtelijke organisatie.

Burgemeester Schakel werd op 1 mei 1982 benoemd als burgemeester van de gemeente Lopik. Per 1 juni 2008 gaat hij met vervroegd pensioen. Gedurende 26 jaar heeft hij zich ingezet voor de gemeente. Het bestuur is hem daarvoor zeer erkentelijk. Daarom heeft burgemeester Schakel op 21 mei 2008 ter gelegenheid van zijn afscheid van de ambtelijke organisatie een kunstwerk, zijnde een bronzen beeldje voorstellende "de Teenschiller" ontvangen. Dit beeld vertegenwoordigt een oud ambacht uit de Lopikerwaard.

Bronzen beeld De Teenschiller

De gemeentesecretaris reikte het bronzen kunstwerk namens het college uit tijdens een afscheidslunch in De Schouw, waarvoor de hele ambtelijke organisatie was uitgenodigd. Het kunstwerk is voorzien van de inscriptie "Aangeboden door B&W en de organisatie gemeente Lopik 21-05-2008".

Burgemeester Schakel ontvangt kunstwerk bij afscheid op 21 mei 2008

gemeentesecretairs F.M.M. Broekman overhandigt burgemeester drs. M.A.A. Schakel het kunstwerk

Toekenningscriteria erepenning/kunstwerk

Conform de op 7 april 1992 door de gemeenteraad vastgestelde verordening `Erepenning/kunstwerk' is een onderscheiding ingesteld in de vorm van:

a) een erepenning van de gemeente Lopik, of

b) een kunstwerk, zijnde een bronzen beeldje voorstellende "de Teenschiller".
Het toekennen van de onderscheiding geschiedt door het college van burgemeester en wethouders, waarover de raad wordt geïnformeerd. De onderscheiding als blijk van waardering kan worden verleend aan ingezetenen en niet-ingezetenen, alsmede aan instellingen, verenigingen, stichtingen en andere rechtspersonen die zich jegens de plaatselijke gemeenschap of de gemeente algemeen erkende verdiensten hebben verworven.