Inkoopkosten zorgen voor stijging energieprijzen

21/05/2008 18:05

Essent N.V.

Inkoopkosten zorgen voor stijging energieprijzen

Tarief Groene Stroom blijft tot 2010 gelijk aan tarief grijze stroom

Arnhem, 21 mei 2008 - Essent verhoogt haar leveringstarieven van gas en elektriciteit voor de Nederlandse consumentenmarkt. Vanaf 1 juli betekent dit voor een huishouden met gemiddeld verbruik een stijging van de energierekening met 11 euro per maand. De stijging van de tarieven (variabel elektriciteit +6 procent en variabel gas +15 procent) wordt veroorzaakt door de gestegen inkoopprijzen op de internationale brandstoffenmarkt, aangejaagd door de sterk gestegen prijs van olie.

Groen voor Grijs verlengd tot 2010

Essent maakt verder bekend dat klanten tot 1 januari 2010 Groene Stroom krijgen voor dezelfde prijs als gewone stroom, ondanks de hogere productiekosten van groene energie. Eerder gold deze 'Groen voor Grijs' regeling tot 1 januari 2009. Zo kan iedereen kiezen voor Groene Stroom zonder extra te betalen. Dit past in het duurzaamheidsbeleid van Essent en is een belangrijke stap op weg naar een duurzame energievoorziening. Essent is de grootste leverancier van duurzame energie in Nederland.

Over Essent

Essent is met een jaaromzet in 2007 van EUR 7,4 miljard het grootste energiebedrijf van Nederland. Essent levert elektriciteit, gas en warmte aan huishoudelijke en zakelijke klanten. Essent is actief in de gehele energieketen: van de productie van energie tot en met de levering aan eindverbruikers. De onderneming beschouwt Nederland als haar thuismarkt, maar heeft intussen ook een aanzienlijke marktpositie opgebouwd in Duitsland en is in toenemende mate actief in België. De milieutak van het concern verwerkt afval tot energie en reststromen. Bij Essent werken circa 11.000 mensen





http://www.essent.nl