Ministerie van Defensie

21-05-2008 17:41

COMMANDO-OVERDRACHT OP HR.MS. EVERTSEN

Defensie - De nieuwe (l) en vertrekkende commandant

Het luchtverdedigings- en commandofregat Hr.Ms. Evertsen kreeg vandaag een nieuwe commandant. Kapitein-luitenant-ter-zee Rob Kramer droeg in de Keniaanse havenstad Mombasa zijn functie over aan kapitein-luitenant-ter-zee Cees Vooijs. Aanvankelijk zou de wisseling plaatsvinden na het beëindigen van de missie voor het World Food Programme. Om medische redenen is de overdracht een maand vervroegd.

In zijn toespraak tot de bemanning noemde Kramer de operatie âeen mooie en met name ook tastbare âernstmissieâ, die bijdraagt het leed van honderduizenden vluchtelingen te verzachten. Ik weet dat jullie daar niet altijd bij stilstaan tijdens de escortes, maar de kaping van de Victoria een aantal dagen geleden vlakbij Mogadishu geeft maar weer eens aan dat we hier niet voor niets rondvarenâ, aldus de vertrekkende commandant.

Vooijs noemde het commando over het fregat een hoofdprijs. âDat voelde afgelopen week helemaal zo aan boord van de Evertsen. Gastvrij, professioneel, samen oplossingen bedenken, blijven zoeken naar verbeteringen, een goede sfeer en een goede instelling. Zoals hier met elkaar gewerkt en geleefd wordt is gewoon prima.â

Gerelateerde links:
World Food Programme voor de kust van Somalië