Gemeente Geertruidenberg


Neem eens een kijkje op ons Raamsdonkse platteland

Onder dit motto zetten agrarische bedrijven in Raamsdonk op 21 juni met trots hun deuren wagenwijd open voor publiek! De gemeente Geertruidenberg heeft samen met afdeling Waalwijk-Geertruidenberg van landbouworganisatie ZLTO het initiatief genomen voor `Toer de Boer in Raamsdonk'.

`Toer de Boer in Raamsdonk' start op donderdag 19 juni voor de basisscholen binnen de gemeente Geertruidenberg. Alle groepen 5 zijn uitgenodigd voor een bezoek aan één van de deelnemende agrarische bedrijven in Raamsdonk. Zo krijgen de kinderen deze middag tussen 13.30 uur en 15.30 uur alles te horen over het wel en wee op een koeien- of geitenboerderij, over het houden van schapen of het telen van broccoli of aardbeien. Wethouders Louise Laurijssen en Antoon van den Enden zullen bij dit scholenbezoek aanwezig zijn.

Na de kinderen uit groep 5 is het de beurt aan alle inwoners van gemeente Geertruidenberg en omstreken. Er gebeurt immers zoveel in het buitengebied van Raamsdonk. Dat willen we graag aan iedereen laten zien. Ongetwijfeld zult u na afloop van deze `Toer de Boer in Raamsdonk' met heel andere ogen kijken en genieten van ons mooie platteland.

Op zaterdag 21 juni om 11.00 uur opent wethouder Lida Verschuren Tour de Boer in Raamsdonk op het bedrijf van familie Van den Heijkant. Tussen 11.00 en 16.00 bent u van harte welkom bij de melkgeitenboerderij van de familie Bink (Luiten Ambachtstraat 33), op de aardbeienkwekerij van de familie Verschuren (Schansstraat 30), bij de melkkoeien van de familie Van den Heijkant (Zijlweg 3) en in de boomgaard van De Kersenhof (Zijlweg 2).

Op alle bedrijven is daarna van alles te zien, proeven, ruiken, horen en vooral beleven. Denk aan heerlijke hapjes die je van geitenmelkproducten kunt maken, een `boeren' springkussen voor de kleintjes, de bijzondere gerechtjes die d'n Amerkeuken bereidt van onze producten, verrukkelijke aardbeien of kersen en de imker die alles over bijen en bestuiving vertelt.

De vier deelnemende bedrijven staan op een route van ongeveer 5 kilometer lengte. Prima om de kleintjes op de fiets mee te nemen of lekker wandelend door de polder de boer op! U kunt natuurlijk ook gewoon instappen bij een van de huifkarren die van het ene naar het andere bedrijf `toeren'.

Klik hier voor meer informatie.