Gemeente Den Haag

Persbericht:

The Hague Jazz

Datum: 12 mei 2008 -

De warming up van The Hague Jazz barst op 21 mei los met een spetterend gratis jeugdprogramma in de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag, waarna op tal van andere binnen- en buitenlocaties artiesten en groepen als Hans Teeuwen, Gare Du Nord, Kraak & Smaak en JazzKamikaze de stad tot diep in de nacht op stelten zetten. De Haagse wethouder van cultuur Mw. Jetta Klijnsma geeft deze woensdagmiddag om 14.00 uur het startsein voor de warming up op het plein voor de Dr. Anton Philipszaal.

De warming up staat voor een deel in het teken van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties UNHCR. The Hague Jazz gaat tijdens de warming up en op het festival aandacht genereren en fondsen inzamelen voor UNHCR ter ondersteuning van de belangrijke humanitaire hulpprogramma's. Het jeugdprogramma bestaat uit een optreden van Geert Tiersma en zijn slagwerkgroep Knots, waarbij de aanwezigen zoveel mogelijk worden aangespoord om op zelfgemaakte percussie instrumenten mee te spelen. Hierna volgt een speelse masterclass van de Temple University Big Band o.l.v. stertrompettist en dirigent Terell Stafford. Alle scholieren uit de Haagse regio zijn van harte welkom. Informatie/aanmeldingen: Sandra de Jong, tel. 070-3242300, sandra@clockround.com. De locaties waarop de warming up plaatsvindt zijn: Dr. Anton Philipszaal, Plein, Grote Markt, Bel Air Hotel, Crowne Plaza - Den Haag Promenade Hotel, het Paard van Troje, Gemeentemuseum Den Haag en restaurant Dudok. Headliners van de warming up zijn Hans Teeuwen, Kraak & Smaak, Gare Du Nord, Wicked Jazz Sounds, JazzKamikaze, Berget Lewis, DJ Maestro, Djamel Laroussi en David Orlowsky's Klezmorim. Op 22 mei sluit het Gemeentemuseum zich aan bij de warming up. Vanaf 16.30 uur spelen hier achtereenvolgens Temple University Big Band, New Arrivals en David Orlowsky's Klezmorim. Op 24 mei geeft de New Yorkse cultformatie Sex Mob in het Gemeentemuseum een gratis toegankelijke masterclass.

Het volledige programma van de warming up staat op www.thehaguejazz.com

De kaartverkoop voor de derde editie van The Hague Jazz verloopt voorspoedig. Inmiddels zijn circa 15.000 kaarten verkocht. Voor een beginnend en relatief kleinschalig jazzevenement is dat een grote prestatie.

The Hague Jazz vindt plaats op 23 en 24 mei 2008 in het WFCC te Den Haag. In 2007 is het festival door ruim 19.000 bezoekers bezocht. Kaarten zijn verkrijgbaar bij o.a. TopTicketLine (www.topticketline.nl). Dagkaarten bedragen E39,50, en een passe-partout E70,- (excl. servicekosten). Het complete programma van The Hague Jazz staat op ww.thehaguejazz.com.
---


Gemeente Den Haag