Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Ermelo- Drankrijder betrapt

Een 24-jarige inwoner uit Putten is dinsdagmiddag 20 mei betrapt op het rijden onder invloed, nadat hij een verkeersgeleidingspaaltje omver had gereden op de Horsterweg in Ermelo.

Politiemensen kregen omstreeks 17.30 uur een melding van een eenzijdig ongeval op de Horsterweg. Ter plaatse bleek dat een autobestuurder tegen een verkeerspaaltje was gereden. Hij werkte mee aan een blaasproef met als resultaat 0.8 promille. De man is aangehouden en kreeg een rijverbod van vijf uur. Omdat hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingenomen.

Vaassen- snelheidscontrole

De politie heeft op dinsdag 20 mei een snelheidscontrole gehouden op de Apeldoornseweg In Vaassen. Dit betreft een 50 kilometer gebied.

In totaal werden 996 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 140 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 82 kilometer per uur.

Elburg- Diefstal bestelbus

Een 46-jarige inwoner van Elburg deed dinsdag 20 mei aangifte van diefstal van een witte bestelauto, merk Mercedes Sprinter

Deze is in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 mei weggenomen vanaf een bedrijfsterrein aan de Industriestraat. De politie stelt een onderzoek in.

---- --