Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 21-05-08

Nummer: 19

Op dinsdag 20 mei 2008 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Convenant Lokaal Zorgnetwerk Capelle aan den IJssel 2008 - 2010 Het college besloot een samenwerkingsconvenant Lokaal Zorgnetwerk (LZn) 2008 - 2010 aan te gaan. Dit gebeurde omdat het vorige convenant is verstreken (2005 - 2007) Dit convenant is tussen de gemeente, Stichting Kwadraad en Com·wonen. In het convenant staan samenwerkingafspraken tussen deze organisaties beschreven. Het convenant zorgt voor een beter kader om het LZn te beoordelen.

Verkoop grond Rigoletto 3
Het college ging een koopovereenkomst voor het stuk grond nabij Rigoletto 3 aan. Het stuk grond is 8 m². De verkoopprijs bedraagt E 1.400, -.

Vrijstelling Winkeltijdenwet zon -en feestdagenregeling 2008 in de wijk Middelwatering Het college besloot vrijstelling van de winkeltijdenwet te geven voor winkelcentrum De Koperwiek voor een aantal zondagen. Dit zijn zondag 28 september 2008, zondag 30 november 2008 en zondag 21 december 2008. De winkels mogen op die zondagen van 12.00 tot 17.00 geopend zijn.

Waarneming portefeuille wethouder Moerkerke
Wethouder Moerkerke kan vanwege gezondheidsredenen tijdelijk zijn functie niet uitoefenen. Tijdens de collegevergadering is besloten dat de andere collegeleden zijn taken tijdelijk waarnemen. Burgemeester Joke van Doorne: Veiligheid, ICT & Facilitaire zaken, Communicatie, Digitaal Burgerschap, GGD Jeugd, Centrum voor Jeugd en gezin, Regiozaken, Wijkwethouderschap Schollevaar en Schenkel. Wethouder Hans Jacobs: Volkshuisvesting, Onderwijs, Recreatie (waarneming voor wethouder Binnendijk), Water (waarneming voor wethouder Binnendijk). Wethouder Micle Jaliens: Wijkzaken, Jeugd (exclusief Onderwijs, GGD Jeugd en Centrum voor Jeugd en Gezin), Sociale Cohesie.


---