Hes Beheer NV

P E R S B E R I C H T Europoort/Rotterdam, 21 mei 2008

Dividend Hes Beheer E 0,70; Winstverwachting herbevestigd; F. Tielrooij herbenoemd

Tijdens de heden gehouden algemene vergadering van aandeelhouders H.E.S. Beheer N.V. werd het dividend over het boekjaar 2007 conform voorstel vastgesteld op E 0,70 per aandeel à E 1,-- nominaal in contanten (over boekjaar 2006: E 0,50). Het aandeel noteert 23 mei 2008 ex-dividend. Het dividend is, onder aftrek van 15% dividendbelasting, betaalbaar met ingang van 29 mei 2008.

De directie heeft op basis van de gang van zaken in de eerste vier maanden van 2008 herbevestigd te verwachten dat het genormaliseerde resultaat (= resultaat exclusief bijzondere resultaten en boekwinsten) van 2007 (E 12,1 miljoen) dit jaar wordt overtroffen. Dit zou een nieuw record betekenen. Gegeven de strategisch gunstig gelegen locaties, de goede marktvooruitzichten -vooral voor de kolen-, de groeikansen binnen de huidige portfolio en diverse projecten, onder andere in de natte bulk, blijft de directie ook optimistisch gestemd over de vooruitzichten voor de middellange termijn.

De heer F. Tielrooij (1942) werd door de algemene vergadering herbenoemd tot commissaris voor een volgende termijn van vier jaar.
Ter voorkoming van een potentieel belangenconflict met een ander commissariaat, heeft de heer drs. C.J. van den Driest (1947) aangekondigd heden terug te treden als commissaris van HES Beheer. Aandeelhouders hebben het advies van de raad van commissarissen overgenomen om niet te voorzien in de ontstane vacature en het aantal commissarissen terug te brengen van vijf naar vier.

Directie H.E.S. Beheer N.V.




Hes Beheer NV