Gemeente Leeuwarden

Honderden vacatures op Baanbrekers Beurs Friesland

100 Bedrijven Friesland bieden op 21 en 22 mei a.s. ruim 400 regionale vacatures aan op de eerste Baanbrekers Beurs in Friesland. Deze beurs vindt plaats in het WTC Expo in Leeuwarden. Naast de regionale vacatures van bedrijven die in Friesland gevestigd zijn, biedt het Ministerie van Defensie ruim 8.000 landelijke vacatures aan. Het gaat om banen in tal van sectoren en op alle opleidingsniveaus. Van productiemedewerkers en schoonmakers tot hoogopgeleide ICT-ers, projectmanagers en technici.

Bijna 12.000 werkzoekenden in de provincie Friesland, die staan ingeschreven bij het CWI, hebben een uitnodigingsbrief voor de Baanbrekers Beurs ontvangen.

Maar ook schoolverlaters, afgestudeerden, mensen die een andere baan zoeken of die er over denken om een eigen bedrijf te starten, zijn van harte welkom om 'zaken te doen' op de Baanbrekers Beurs. Zij worden via een intensieve mediacampagne uitgenodigd om de beurs te bezoeken. Bezoek aan de beurs is gratis.

Om de sollicitanten een steuntje in de rug te geven, kunnen zij bij verschillende organisaties terecht voor gratis sollicitatieadvies, scholingsadvies, advies op het gebied van presentatie en kleding of hulp bij het schrijven van een sollicitatiebrief. Ook kunnen zij hun competenties laten testen en op de beurs hun cv (laten) samenstellen.

Teams van arbeidsadviseurs en re-integratiecoaches brengen werkzoekenden en vacatures bij elkaar. Naast een groot en divers aanbod van vacatures is ook een aantal informatiestands ingericht.


- Startersplein: met alle informatie voor het starten van een eigen bedrijf.


- Leer-Werkplein: met alle informatie over de combinatiemogelijkheden van leren en werken.


- Motivatieplein: advies over kleding, competentietesten of loopbaanbegeleiding.


- Techniekhoek: alle informatie over technische opleidingen en technische beroepen.

De beurs is open op woensdag 21 mei van 13.00-19.00 uur en op donderdag 22 mei van 13.00-20.00 uur.

De Baanbrekers Beurs is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Leeuwarden, CWI en UWV. Samen met een groot aantal Friese gemeenten nemen zij de kosten van de organisatie, acquisitie en promotie voor hun rekening. De bedrijven die op de beurs staan betalen hier niet voor. Voorwaarde om deel te nemen was dat een bedrijf minimaal drie concrete vacatures (géén nuluren contracten) moest hebben. Op de website www.baanbrekersbeurs.nl staan alle deelnemers vermeld.


----------

Noot voor de redactie (