Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Nootenboom geeft symbolische start voor
aanleg nieuwe hockeyvelden

BARENDRECHT (maandag 21 mei 2008) - Op woensdag 21 mei geeft wethouder Bas Nootenboom de symbolische start voor de aanleg van de nieuwe hockeyvelden aan de Zuider Carnisseweg in Barend- recht; het sportpark De Doorbraak. Hij doet dit samen met de voorzitter van Hockey Club Barendrecht, Wim Riegman, door een grasmat uit te rollen. Dit vindt plaats omstreeks 14.00 uur aan de Zuider Carnis- seweg.

De Hockeyclub Barendrecht (HCB) verhuist hiermee van sportpark Ziedewij naar het sportpark aan de Zuider Carnisseweg dat momenteel wordt aangelegd. Hier komen drie en een kwart zandkunstgrasvelden. Eén van de velden wordt openbaar toegankelijk gemaakt om met name de oudere jeugd uit Carnisselande extra mogelijkhe- den voor ontspanning te bieden. De investeringskosten worden betaald uit de grondopbrengsten van de oude hockeylocatie waar negen vrije kavels komen.

De Doorbraak
De huidige accommodatie van Hockeyclub Barendrecht op Sportpark Ziedewij is te klein om de groei van het aantal leden op te vangen. De gemeenteraad heeft daarom eind 2005 ingestemd met het verplaatsen van de hockeyvereniging van Sportpark Ziedewij naar het nieuwe sportpark De Doorbraak. De locatie wordt omsloten door de A29, de Kilweg, de Achterzeedijk en de Zuider Carnisseweg en is naar verwachting dit jaar gereed.

Kievitseieren
Eind maart van dit jaar werd op het nieuwe hoofdveld een nest met kievitseieren gevonden. Inmiddels zijn de eieren uitgekomen en zijn `de vogels gevlogen'. De vondst van de eieren heeft nauwelijks vertraging veroorzaakt.

Noot voor de pers,