Ingezonden persbericht


Eventing nog veiliger tijdens Breda Hippique

Breda Hippique wil graag een veilige wedstrijd organiseren. Om die reden is de heer Rüdiger Schwarz, die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, dit jaar als adviseur betrokken bij het ontwerp en bouw van de cross-country van Breda Hippique.

Breda Hippique is één van de CIC eventing wedstrijden welke dit jaar een samenwerking zijn aangegaan om de cross-country's in Nederland nog veiliger te maken dan zij al waren. Zo kan Breda Hippique gebruik maken van de kennis van de heer Rüdiger Schwarz uit Duitsland, "de man van de faire cross-country's". In samenspraak met Breda Hippique parcoursbouwer Bas Verhoeven en Nederlandse bondscoach eventing Martin Lips zijn de puntjes op de 'i' gezet en om een optimale cross te ontwerpen, waarin vertrouwen, eerlijkheid, kwaliteit, hoog niveau, veiligheid, techniek en snelheid gecombineerd zijn.

De op 17 mei 1950 geboren Rüdiger Schwarz is zelf een succesvol ruiter geweest. Zo was hij in 1979 derde op de eventing wereldranglijst, in 1982 zelfs tweede. Tot zijn grootste successen behoren verder het brons tijdens het Europees kampioenschap in 1979 in Luhmühlen en de vierde plaats tijdens de wereldkampioenschappen in 1982 eveneens in Luhmühlen. Tegenwoordig is Rüdiger Schwarz eventing bondscoach bij het C-kader junioren en de jonge ruiters van de Duitse sportbond.

De eventingwedstrijden zorgen eveneens al jaren voor grote spanning in Breda. Internationale deelnemers nemen het op tegen de Nederlandse toppers zoals Jan van Beek, Judith Anssems, Edith Tuytelaars, Ilonka Kluytmans, Ellen Kloos en Anouk van Gerven. Ze rijden, tijdens de cross-country op zondag, door hindernissen in het veld in de mooie omgeving van 'Landgoed de Prinsenhoeve'. In de cross-country worden uitsluitend natuurlijke hindernissen gebruikt zoals water, wallen en bomen. Omdat vooral de tijd waarin het cross parcours moet worden afgelegd belangrijk is, zorgt dit onderdeel voor veel spektakel.

Maar behalve eventing zijn er tijdens Breda Hippique ook dressuur-, spring- en vierspanwedstrijden. Hoofdsponsor Rabobank heeft het mogelijk gemaakt dat men bij de ingang van Breda Hippique in 2008 geen entree hoeft te betalen.

Op www.BredaHippique.nl de officiële website van Breda Hippique kunt u alles vinden betreffende het evenement. Van programma tot foto's, van sponsoren tot informatie.

Breda, 20 mei 2008
Stichting Breda Hippique, Postbus 4845, 4803 EV Breda, e-mail: info@bredahippique.nl
---

Perscommissie: de heer Mark Verweijmeren tel. 06-55854509 pers@bredahippique.nl -----------------------


---- --