ICT Automatisering NV

PERSBERICHT

Barendrecht, 21 mei 2008

ICT VERWACHT VOOR EERSTE HELFT 2008 NETTOWINSTSTIJGING VAN 15- 20%

ICT Automatisering N.V. (ICT) verwacht dat de omzet over het eerste halfjaar van 2008 een stijging van 10% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2007 zal laten zien. Deze stijging zal in gelijke mate uit autonome groei en groei door acquisities voortkomen. De nettowinst over het eerste halfjaar van 2008 zal naar verwachting een stijging van 15% tot 20% laten zien ten opzichte van de nettowinst over het eerste halfjaar van 2007. Dit maakt ICT vandaag tijdens haar jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bekend. Voor geheel 2008 herhaalt ICT de verwachting van een toename van de omzet en de nettowinst.

Gedurende het eerste kwartaal van 2008 werden de ontwikkelingen die zich aftekenden in de tweede helft van 2007 voortgezet. Voor de divisie ICT Embedded betekent dit dat de nadruk lag op een herstel van de bezettingsgraad. Hierbij wordt inmiddels goede voortgang geboekt. Voor ICT Solutions speelde de krapte op de arbeidsmarkt ook in het eerste kwartaal een belangrijke rol. Binnen deze divisie bleven de omstandigheden voor de branche Communications & MultiMedia gedurende de eerste maanden van het nieuwe jaar moeilijk. Inmiddels is voor deze branche definitief besloten de internationale marktbenadering te verlaten en de focus te verleggen naar in Nederland aanwezige mogelijkheden. De groei van de activiteiten van ICT in Duitsland bleef onverminderd sterk.

Het aantal personeelsleden nam gedurende het eerste kwartaal toe met 4%.

/ / / / / / / /

Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions, ICT Duitsland en ICT Consultancy. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. ICT Duitsland richt zich op het leveren van software gerelateerde diensten. Dit betreft zowel activiteiten op het gebied van embedded software als software voor het ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. ICT Consultancy biedt op een aantal deelgebieden binnen de systeemontwikkeling, zoals Requirements Engineering, Architectuur, Quality Assurance, Configuration Management en Testen, diensten met een hoge toegevoegde waarde aan. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, voorzitter Raad van Bestuur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 - 646 000
Website: www.ict.nl


---- --