Unicaresoft komt met Oplossing voor 'Grooming'

21/05/2008 08:32

PR Newswire

HOOFDDORP en LOCHEM, Nederland, May 21 /PRNewswire/ -- Het bedrijf van de Lochemse moeder Carola Eppink, Unicaresoft, komt met een oplossing voor "grooming"*, welke in eerste instantie via scholen zal worden uitgezet. Via een digitaal schoolpaspoort moet het voor scholieren en leraren binnenkort mogelijk zijn om zichzelf te identificeren wanneer hiernaar wordt gevraagd. Dit ter verificatie tijdens het chatten, e-mailen of andere digitale toepassingen.

Unicaresoft, het bedrijf van Carola Eppink, maakt software om het Internet veiliger te maken voor kinderen en jongeren. Vorige maand introduceerde Benzoy de totaaloplossing voor veilig en beperkend gebruik van het Internet. Het bedrijf werd in één klap wereldberoemd door de MSNlock rechtzaak tegen Microsoft. Unicaresoft onderneemt - onafhankelijk - en is een initiatief welke tot stand kwam vanuit bezorgde ouders. Zij vormen het klankbord voor de innovatie van onze software. Carola Eppink: "Het Internet is een wereld die niet voldoende zichtbaar is voor ouders. Kinderen zijn kwetsbaar en dienen beschermd te worden door duidelijke regels en afspraken. Praten en voorlichting alleen zijn niet meer voldoende. In de technische wereld van het Internet hebben we een technische oplossing. Unicaresoft beschikt over deze technologie: een nieuwe toepassing middels een digitaal paspoort."

Digitaal paspoort

Unicaresoft komt met een digitaal paspoort, een oplossing voor 'grooming'*, welke in eerste instantie via scholen zal worden uitgezet. Via een digitaal scholenpaspoort moet het voor scholieren en leraren binnenkort mogelijk zijn zich te identificeren wanneer hiernaar gevraagd wordt. Dit ter verificatie tijdens chatten, e-mailen of andere digitale toepassingen. Scholen zijn een verzamelplaats voor alle jeugd in Nederland, er is immers leerplicht tot 18 jaar. Op school wordt er ook gesurft en gechat via het Internet, daar zijn ouders niet bij.

Carola Eppink hierover: "Je laat je kinderen toch ook niet onbeschermd en zonder toezicht achter op een openbare snelweg. Maar op een digitale snelweg moet dat allemaal maar kunnen? Een maatschappelijk probleem als deze is alleen op te lossen als het overal in de samenleving wordt opgepakt dus niet alleen thuis maar ook op school. Het is toch merkwaardig dan mijn 14-jarige dochter zich overal moet kunnen identificeren met haar ID terwijl op het Internet iedereen zich voor iemand anders kan voordoen.''

Unicaresoft is op verzoek van vele scholen met een Benzoy scholeneditie gekomen, waarin het reguleren van het Internet- en chatgebruik, een filtersysteem en het verifiëren van persoonsgegevens zijn verwerkt. Hiermee biedt Unicaresoft een technische totaaloplossing ter bescherming van kinderen op het Net op school.


* Wat betekent grooming?

Het woord 'grooming' is de Engelse term waarmee bedoeld wordt: het benaderen en contact leggen door volwassenen met minderjarigen met als doel het mogelijk maken van seksueel contact. Op het Internet kan iedereen een andere identiteit aannemen. Het is bekend dat via MSN en andere chatboxen minderjarigen worden benaderd. De gevaren en gevolgen daarvan lezen wij dagelijks in de media. Minderjarigen hebben het recht om beschermd te worden tegen de gevaren van 'grooming'.

Over Unicaresoft

Unicaresoft Corporation ontwikkelt software die veiligheid en bescherming biedt voor kwetsbare groepen zoals kinderen, jongeren en jong volwassen. Unicaresoft Corporation staat voor veiligheid op het gebied van Internet, maar ook veiligheid waar het gaat om verslaving van kinderen en jongeren op het gebied van chatten. Unicaresoft Corporation is een initiatief van bezorgde ouders en software ontwikkelaars, die de handen ineen hebben geslagen om veiligere softwareproducten te ontwikkelen voor ouders en hun kinderen.

http://www.unicaresoft.nl/pers

http://www.benzoy.com