KPN NV

Persbericht

Datum: 21 mei 2008

Nummer: 034p

KPN International leidt met gecombineerde VPN-service voor IP en Ethernet

Rapport Forrester ziet KPN als innovatieve speler op Europese markt voor WAN-services

KPN International is volgens Forrester, een onafhankelijk bureau op het gebied van technologie en marktonderzoek, een van de meest innovatieve aanbieders van WAN-diensten in Europa. Dit stelt het recente rapport The Forrester Wave: European WAN services, Q2 2008 . Daarin constateert Forrester dat KPN een stap voor is op andere Europese aanbieders met de introductie van een gecombineerde IP- en Ethernet-service op het eigen netwerk.

Het onderzoek vond plaats onder twaalf aanbieders van WAN-services (Wide Area Network) op basis van Multi Protocol Label Switching (MPLS). Forrester concludeert dat de grote leveranciers nu een combinatie van diensten aanbieden voor flexibele toegang tot IP VPN s, Ethernet en Internet via een vast aansluitpunt. Dit resulteert in lagere toegangskosten en eenvoudige overgang tussen de diverse diensten. KPN gaat hierin nog een stap verder: met hun gecombineerde IP- en Ethernetservice levert KPN, vergeleken met andere aanbieders, een unieke en innovatieve dienst.

KPN International gezien als innovatieve aanbieder Carolien Nijhuis, algemeen directeur van KPN International: We zijn blij met deze erkenning als een innovatieve aanbieder, mede vanwege onze nieuwe Next Generation Network VPN. Dit is het platform voor de toekomst. Daarmee kunnen alle aansluitbehoeften van bedrijven in één omgeving gerealiseerd worden. Dit kan doordat we de volledige beschikbaarheid van IP combineren met de schaalbaarheid van Ethernet. Wij bieden onze klanten hoogwaardige en betrouwbare netwerkoplossingen in 22 Europese landen en 180 landen wereldwijd. Daarnaast investeren we in nieuwe diensten en ondersteunende systemen in opkomende markten zoals Turkije, Oost-Europa en Afrika. Dit heeft geresulteerd in de aanbeveling van Forrester dat KPN verdient te worden overwogen bij de keuze van een bedrijfsnetwerk.

Over het onderzoek
Forrester onderzocht de klantbeoordelingen van twaalf vooraanstaande Europese aanbieders van WAN-services op basis van MPLS en een breed scala van andere dataservices. Deze aanbieders werden beoordeeld op 62 criteria zoals huidig aanbod, strategie en aanwezigheid in de markt.

Over KPN
KPN is een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatie en ICT-diensten en biedt particuliere klanten en huishoudens vaste en mobiele telefoon-, internet- en televisiediensten. Voor zakelijke diensten biedt KPN een breed scala aan telefoon- en IP-diensten. De internationale data- en IP-diensten van KPN worden mogelijk gemaakt door een uitgebreid glasvezelnetwerk met hoge capaciteit in 22 Europese landen plus wereldwijde verbindingen naar 180 landen. Dochteronderneming Getronics levert ICT-diensten wereldwijd en is marktleider in de Benelux voor infrastructuren en netwerkgerelateerde IT-oplossingen. In Duitsland en België biedt KPN, via E-Plus en BASE, mobiele diensten met een multi-brand strategie en is de nummer drie in de markt. KPN levert wholesale netwerkdiensten aan diverse klantsegmenten en onderhoudt via iBasis een efficiënte infrastructuur op IP-basis op wereldwijde schaal.

Per 31 maart 2008 bediende KPN 27,5 miljoen klanten met mobiele diensten, 5,3 miljoen met een vaste telefoonaansluiting, 2,4 miljoen met breedband internet en 0,6 miljoen klanten met een tv-aansluiting, in totaal meer dan 35 miljoen klanten. Met 25.925 fte s (43.409 inclusief Getronics) behaalde KPN een omzet van EUR 3,6 miljard en een EBITDA van EUR 1,2 miljard over de eerste drie maanden van 2008. KPN is in 1989 verzelfstandigd. De aandelen zijn genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en Frankfurt. De noteringen aan de beurzen van New York en Londen zijn recentelijk opgeheven.

Voor verdere informatie zie www.kpn.com/international.



KPN NV