Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DuraCar wint prijs voor ''Most Promising Technology''

Heerlen, 21 mei 2008 - DuraCar, een Nederlands automotive bedrijf, presenteerde haar nieuwe, volledig elektrisch aangedreven bestelwagen QUICC! op de 17e Cleantech Forum in Brussel. Tijdens deze conferentie kozen de deelnemers met overweldigende meerderheid van stemmen voor DuraCar als meest veelbelovende investeringsmogelijkheid, waarna het bedrijf de '' Most Promising Technology'' award kreeg uitgereikt.

DuraCar en QUICC!

Econcern, hoofdinvesteerder in DuraCar Holding B.V., heeft als missie: een duurzame energievoorziening voor iedereen. Onderdeel van deze missie is om innovatieve concepten te ontwikkelen die de transport sector (zowel de voertuigen als de energiedragers) duurzamer maken. DuraCar heeft een volledige elektrisch aangedreven bestelwagen ontwikkeld door een integrale set van baandoorbrekende automobieltechnologieën toe te passen. Deze speciaal voor het stadsverkeer ontwikkelde bestelauto heeft de naam QUICC!.

DuraCar is er in geslaagd om de voornaamste barrières te overwinnen die er de oorzaak van waren dat elektrische auto's in het verleden hun belofte niet konden waarmaken. QUICC! bestelwagens hebben een sterk toegenomen actieradius, een veel lager gewicht, extreem lage operationele kosten en een zeer betrouwbare performance.

QUICC! is uitgerust met een lithium ijzerfosfaat accupakket welke een topsnelheid van 120 km/u en een actieradius van tenminste 150 km garandeert, daar waar een gemiddeld bestelauto voor stadsverkeer dagelijks zo'n 50 km aflegt.

Vergeleken met het conventionele automobiel productieproces is QUICC! gestoeld op een totaal ander is concept. Het gebruik van nieuwe thermoplastics biedt niet alleen unieke voordelen in de zin van sterke, lichtgewicht en recyclebare componenten, maar biedt ook de gelegenheid om een zeer kostenefficiënt productieproces in te richten. Deze nieuwe materialen zullen gaandeweg de nu gebruikte composietmaterialen vervangen.

De voordelen ten opzichte van met conventionele verbrandingsmotor uitgeruste voertuigen zijn overduidelijk: een gemiddeld energieverbruik van slechts ¤ 1 per 100 km, geen CO2- of fijnstofuitstoot en compleet geluidloos.

QUICC! zal zijn officiële wereldpremière beleven tijdens de 2008 Paris Mondial De L'Automobile autoshow, welke aanvangt op 4 oktober. Meer informatie: www.duracar.nl

DuraCar Holding B.V.

DuraCar is een in Nederland gevestigd bedrijf, dat zich bezig houdt met het ontwikkelen van moderne en duurzame automotive concepten. Het bedrijf wordt gesteund door duurzaam energie bedrijf Econcern alsmede investeerders Oak Invest en Chemie Invest. DuraCar zal haar eerste automotive concept genaamd QUICC! introduceren in Oktober 2008. QUICC! is een volledig elektrisch aangedreven bestelauto voor stadsdistributie.

Meere informatie: www.duracar.nl

Cleantech Group

De Cleantech Group is een netwerk van 8.000 gekwalificeerde ''cleantech'' investeerders, 9.500 bedrijven en professionele instellingen wereldwijd en een kerngroep van 1.300 elite leden met bezittingen van meer dan $6 triljoen. Het netwerk bestaat uit venture capitalists, investeringsbanken, overheden en grote corporaties die participeren via kantoren in Noord-Amerika, Europa, China en India.

Het Cleantech netwerk organiseert de hoogaangeschreven Cleantech Forum investeerders conferenties wereldwijd sinds 2003.

De ''Most Promising Technology'' award wordt tijdens elk Cleantech Forum uitgereikt aan het meest interessante bedrijf in termen van beste investeringspotentieel gekozen door de deelnemers aan de conferentie.

Meer informatie: www.cleantech.com

Note voor de redactie

Perscontact:

Guido Boosten
M: +31 (6) 15139274
E: gboosten@duracar.nl

Foto's zijn op aanvraag ook beschikbaar in hoge resolutie.