Persbericht

Citrix Systems XenDesktop-productlijn nu beschikbaar

~ nieuw product combineert desktop- en applicatievirtualisatie en vormt zo meest complete desktop delivery-oplossing op de markt ~

Vianen, 21 mei 2008 Citrix Systems, Inc. (Nasdaq:CTXS) heeft vandaag tijdens Citrix Synergy" bekend gemaakt dat Citrix XenDesktop" per direct beschikbaar is (zie eerdere productaankondiging). Het bedrijf heeft tevens nieuwe details onthuld over de volledige XenDesktop-productlijn, waaronder de introductie van een nieuwe Express Edition met gratis desktopvirtualisatie voor maximaal 10 gebruikers. Ook brengt Citrix nieuwe Enterprise en Platinum Editions op de markt die over applicatievirtualisatie-functionaliteit beschikken via het nieuwe XenApp for Virtual Desktops.

Alle edities van XenDesktop zijn geoptimaliseerd om nauw samen te werken met de nieuwe Citrix Desktop Receiver client (zie afzonderlijk persbericht) en een breed scala aan Citrix Ready" hardware en software, waardoor de meest complete oplossing voor desktop delivery op de markt ontstaat.

"Gevirtualiseerde desktopomgevingen bieden IT-organisaties meer flexibiliteit, schaalbaarheid en beheerbaarheid doordat de toepassingen gescheiden zijn van het desktop-besturingssysteem. Desktop lifecycle management wordt daarbij vereenvoudigd tot een klein aantal gestandaardiseerde images die dynamisch gecombineerd kunnen worden op basis van de behoeftes van individuele gebruikers", aldus Andi Mann, research director, Enterprise Management Associates. "Dit model combineert de kostenvoordelen van server-based computing met de gebruikerservaring van een persoonlijke desktop twee belangrijke drijvende krachten achter de bredere adoptie van desktopvirtualisatie."

De complete XenDesktop-productlijn bestaat uit vijf edities die toegesneden zijn op verschillende gebruikersgroepen. Desktopvirtualisatie komt zo binnen handbereik voor alle organisaties, ongeacht hun grootte of eisenpakket.


- Express Edition gratis desktopvirtualisatie tot maximaal 10 gebruikers.
- Standard Edition een betaalbare maar krachtige desktopvirtualisatie-oplossing geschikt voor kleine bedrijven en bedrijfsafdelingen.
- Advanced Edition biedt ook virtual desktop provisioning, waarmee op basis van een enkele desktop image dynamisch honderden virtuele desktops gemaakt kunnen worden.
- Enterprise Edition biedt ook volledige integratie met application delivery via XenApp for Virtual Desktops, dat gebaseerd is op de meest gebruikte virtualisatietechnologie ter wereld met meer dan 100 miljoen gebruikers en 99% van de Fortune 500 als klant
- Platinum Edition biedt ook uitgebreide optimalisatie, beveiliging, monitoring en eindgebruikersondersteuning. Deze editie bevat tevens de Citrix EasyCall"- technologie, waarmee gebruikers met één muisklik een telefoongesprek kunnen opstarten vanuit elke applicatie. EasyCall beschikt daarnaast over on-demand remote assistance-functionaliteit, zodat ondersteundend personeel precies kan zien wat de eindgebruiker ziet als er zich een probleem voordoet. De supportmedewerker kan ook live met de eindgebruiker chatten en zelfs de controle over muis en toetsenbord overnemen, om zo het probleem samen met de eindgebruiker op te lossen.

"De introductie van de nieuwe XenDesktop-productlijn is een belangrijke mijlpaal voor Citrix", aldus Rob van der Hoeven, Area Vice President, Citrix Systems Benelux. "Desktopvirtualisatie is een snel groeiende markt met een enorm potentieel. Wij geloven dat XenDesktop de juiste combinatie van kostenvoordelen, gebruiksgemak en eindgebruikerservaring biedt om desktopvirtualisatie mogelijk te maken voor honderden miljoenen eindgebruikers wereldwijd."

Desktop appliances gemaakt voor Citrix XenDesktop
Om het eenvoudig te maken voor gebruikers om vooraf gecertificeerde desktop delivery-configuraties uit te rollen, heeft Citrix ook een nieuw Desktop Appliance Partner-programma in het leven geroepen. Dit programma is gericht op desktop appliances, een nieuw soort apparaten die speciaal gemaakt worden om de eindgebruikerservaring van virtual desktop delivery te verbeteren.

Bij het opstellen van deze standaarden heeft Citrix nauw samengewerkt met een groot aantal belangrijke hardware- en softwareleveranciers. Samen hebben zij technische specificaties en testprocedures ontwikkeld die de best mogelijke desktop delivery-ervaring moeten garanderen tussen XenDesktop en diverse endpoint-apparaten.

Desktop Appliances die het label 'Citrix Ready' meekrijgen kunnen twee niveaus hebben: Standard en Plus. Apparaten die de Desktop Appliance Plus-certificering behalen zijn beter toegerust om de prestaties en functionaliteit van XenDesktop te benutten en versterken. Initiële leden van het Citrix Ready Desktop Appliance Partner-programma zijn onder andere BOSaNOVA, Chip PC, Computer Lab International, Devon IT, HP, Igel, VXL Itona en Wyse.

"HP en Citrix hebben samengewerkt binnen het nieuwe Desktop Appliance-programma met als focus onze nieuwe HP Compaq t5730 Thin Client. Dit heeft geresulteerd in een XenDesktop Appliance Plus-certificering en brede XenDesktop Appliance-ondersteuning in onze hele thin client portfolio", aldus Jeff Groudan, vice president of marketing, HP Desktop Solutions Organization. "Een centraal element in HP's desktop to datacenter-strategie is ons streven om samen met Citrix het meest complete pakket aan virtualisatietechnologie te bieden voor applicaties, servers en clients. Daarmee kunnen we onze klanten desktopomgevingen leveren die veiliger, beter betaalbaar, en makkelijker te installeren en onderhouden zijn."

Beschikbaarheid
XenDesktop is per direct beschikbaar en kan gedownload worden van de Citrix website op http://www.citrix.com/xendesktop.

(741 woorden)