Port of Rotterdam

Uitbreiding Gevelco Distriport

21-05-2008

Gevelco en het Havenbedrijf Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over de uitbreiding van Gevelco Distriport aan de Brittaniëhaven, met 7,5 hectare en een kade en extra ligplaats van 200 meter. De kade wordt 12,5 meter diep en is geschikt voor zeeschepen tot circa 45.000 dwt. Op het terrein wordt een loods gebouwd van 15.000 m2 die na de zomer gereed is.

Het terrein sluit aan op de bestaande locatie van de overdekte terminal waar al veel hoogwaardig staal en andere metalen gedistribueerd wordt voor o.a. Paccorini, Swedish Steel en het Finse Rautaruuki. Er is voldoende ruimte voor uitbreiding, bijvoorbeeld met een centrum voor het snijden van rollen staal tot platen. Voor de nu gerealiseerde loods is al een grote klant geworven. Méér belangstelling wordt verwacht aangezien de staalproductie en -handel floreert. Zowel vanuit Europa als elders, met name China, is veel vraag naar behandelingscapaciteit in zeehavens.

Gevelco
Gevelco maakt onderdeel uit van de Broekman Group. Na de uitbreiding van het terrein beschikt Gevelco over 35.000 m² moderne loodsruimte, waarvan 13.500 m² geconditioneerd is. Het totale open opslagterrein komt na de verbouwing op 160.000 m².

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.