GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks: bouw amfitheater op Schouwburgplein

Rotterdam, 21 mei 2008

Een amfitheater is dé oplossing om het Schouwburgplein te laten bruisen. Dat vindt GroenLinks-raadslid Arno Bonte. Hij dient deze week een voorstel in om een openluchttheater naar Romeins model te bouwen op Rotterdams meest centrale stadsplein.

'Mensen lopen nu zo snel mogelijk over of om het plein heen. Op een zonnige dag zit de Amsterdamse Dam tjokvol mensen, maar ons Schouwburgplein blijft leeg.' Een amfitheater kan daar volgens Bonte verandering in brengen. Het theater biedt ruimte aan openluchtvoorstellingen van toneelgezelschappen, aan streetdance acts en aan skaters. En op momenten dat er geen voorstellingen zijn, kunnen de bankjes gebruikt worden als ontspannen zitplek. In de winter kan het amfitheater dienst doen als ijsbaan.

Veel Rotterdammers zijn het er over eens dat er wat met het Schouwburgplein moet gebeuren. Eerder gaven ook Leefbaar Rotterdam en de PvdA aan niet gelukkig te zijn met de huidige inrichting van het plein. GroenLinks wil dat de gemeenteraad binnenkort een beslissing neemt om het Schouwburgplein een betere invulling te geven.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 - 247 59 207