Provincie Zuid-Holland

Den Haag, 21 mei 2008

Rijn-Gouwelijn en busstation Gouda:

nú de beste keuze

De PvdA in Zuid-Holland vindt dat bij de inpassing van de Rijn-Gouwelijn in Gouda nú de juiste keuze gemaakt zou moeten worden voor de beste overstapmogelijkheden. Dat betekent: vasthouden aan de oorspronkelijke plannen om het busstation naar de noordkant van het NS-station te verplaatsen.

De provinciale PvdA-fractie heeft vandaag schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten gesteld over de Goudse plannen om voor een goedkopere oplossing te kiezen. Dit voornemen beïnvloedt volgens de PvdA-fractie de vervoerswaarde van de Rijn-Gouwelijn (RGL) negatief. Immers de overstap tussen RGL en busstation wordt een minder natuurlijke dan wanneer het busstation ook aan de noordzijde zou komen. Dat scheelt reizigers, want overstappers houden nu eenmaal niet van onnodig ver lopen.

PvdA-Statenlid Martin Loose: "De keuze die nu gemaakt wordt kan later niet meer teruggedraaid worden. Het is dus zaak, je vooral te laten leiden door wat echt duurzaam is en beslissingen niet te laten bepalen door de kosten op de korte termijn."

Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martin Loose (PvdA-Statenfractie Zuid-Holland),

tel: 06-51081809 , email: ma.loose@statenzh.nl

Noot voor de redactie,