Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 156/GH
Datum: 20 mei 2008

Provincie Fryslân investeert ruim 4 miljoen euro in vernieuwing en herstructurering van woningen

De provincie Fryslân investeert in 2008 E 4.429.829 in 16 projecten op het gebied van integrale stedelijke vernieuwing (ISV) in 10 gemeenten. Het gaat hier om subsidiegeld van het rijk, waar de provincie E 651.500 uit het provinciaal ISV-budget bijlegt. Gedeputeerde Anita Andriesen: "In Fryslân kiezen we er bewust voor om in de provinciale regeling de nadruk te leggen op duurzaamheid en omgevingskwaliteit. Veel projecten sluiten goed aan bij de ambities van de provincie om te zorgen voor duurzame nieuwbouw maar ook het duurzaam maken van bestaande bebouwing, betaalbare woningen en levensloopbestendig bouwen."

Doel van de ISV-projecten is herstructurering en herontwikkeling van de woningvoorraad en verbetering van de woonomgeving door evenwicht en vitaliteit in de bebouwde omgeving te brengen met accenten op duurzaamheid en omgevingskwaliteit. De gemeenten en woningbouwcorporaties moeten voor de genoemde projecten binnen een half jaar nader uitgewerkte plannen bij de provincie indienen. Op basis hiervan kunnen de gereserveerde middelen in een subsidietoekenning worden omgezet.

Een overzicht van de projecten:

Bolsward
Ten hoogste E 200.000 t.b.v. de herstructurering in Bolsward.

Leeuwarderadeel
Ten hoogste E 180.000 t.b.v. de herstructurering in Stiens.

Littenseradiel
Ten hoogste E 198.928 t.b.v. de herstructurering in Mantgum.

Menaldumadeel
Ten hoogste E 1.087.988 voor de herstructurering in Berlikum en Deinum.

Ooststellingwerf
Ten hoogste E 400.000 t.b.v. de herstructurering in Oosterwolde en Appelscha.

Opsterland
Ten hoogste E 840.000 voor de herstructurering in Gorredijk, Beetsterzwaag, Bakkeveen en Tijnje.

Tytjerkseradiel
Ten hoogste E 524.124 voor de herstructurering in Hardegarijp.

Weststellingwerf
Ten hoogste E 1.067.289 voor de herstructurering in Wolvega.

Boarsterhim, Bolsward en Franeker
Ten hoogste E 31.500 voor de woningcorporaties Optimaal en Welkom om publiciteit te geven aan 3 projecten waarin een gedeelte van het eigen woningbestand energiezuiniger en levensloop bestendiger wordt gemaakt en voor voorlichting aan eigenaar/bezitters van vergelijkbare woningen over energiezuiniger maken van woningen.

Noot voor de pers: voor een inhoudelijke toelichting op deze projecten verwijzen we u naar de betreffende gemeente of woningbouwcorporatie.


---- --