Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA in Haarlemmerliede en Haarlem blij met sociale woningen Spaarne-Buiten

Verkeersmaatregelen nodig rond bouwproject Spaarne-Buiten

Er moeten maatregelen worden genomen om de verkeersafwikkeling rond het nieuwe woonwijkje Spaarne-Buiten bij Spaarndam goed te laten verlopen. Deze maatregelen moeten bekend zijn voordat het bestemmingsplan voor dit gebied door de gemeenteraad van Haarlemmerliede wordt goedgekeurd. Dit stellen de PvdA-fracties uit Haarlemmerliede en Haarlem in een gezamenlijke verklaring. Het dorp Spaarndam behoort deels tot de gemeente Haarlemmerliede en deels tot de gemeente Haarlem.

Maandagavond (19 mei jl.) vond de hoorzitting plaats over het bestemmingsplan voor de nieuwe wijk Spaarne-Buiten in het Dorpshuis, waarbij veel aandacht was voor de toename van het verkeer. Bewoners rondom Spaarne-Buiten en uit het deel van Spaarndam-West vrezen een behoorlijke toename van het autoverkeer, juist nu er door een aantal ingrepen meer veiligheid is ontstaan op de dijk en op de wegen in Spaarndam voor bijvoorbeeld schoolgaande jeugd. De PvdA is het dan ook met de bewoners eens dat er maatregelen moeten komen om het (langzaam en auto)verkeer zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze maatregelen zouden bekend moeten zijn voordat het bestemmingsplan door de gemeenteraad van Haarlemmerliede en Spaarnwoude wordt goedgekeurd.

De PvdA-fracties van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en van Haarlem zijn vooral enthousiast over de sociale woningbouwplannen van de gemeente Haarlemmerliede Spaarnwoude op Spaarne Buiten (het oude Volker Stevin-terrein). Op aandringen van de PvdA-Haarlemmerliede is het na gesprekken tussen projectontwikkelaar en gemeente gelukt om maar liefst 40 huurwoningen voor mensen met een kleine beurs te bouwen en nog eens tientallen woningen in de goedkope sociale koopsector, van de totaal ruim 300 nieuwe woningen. Een wens die ook de bewoners van Spaarndam al jaren hadden.

*** EINDE PERSBERICHT ***