Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

Zorgen over lawine van storingen ProRail

Reizigersvereniging ROVER is zeer bezorgd over het grote aantal ernstige sein- en wisselstoringen van de afgelopen weken. Herhaaldelijk raakten belangrijke spoorwegknooppunten per trein niet of slecht bereikbaar.

Een greep uit de incidenten: stroomstoring seinhuis Eindhoven, waardoor grote delen van Brabant en Limburg onbereikbaar werden. Treintelefoonstoring in Utrecht waardoor het centrale knooppunt stil kwam te liggen. Wisselstoringen in Amersfoort met forse gevolgen. En vandaag weer een stroomstoring, waardoor het treinverkeer van/naar/via Utrecht vanuit de belangrijkste richtingen (Amersfoort, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam) uren lang onmogelijk was.

In een reactie aan ROVER liet ProRail weten dat de storingen geen onderling oorzakelijk verband hebben. Dat doet naar de mening van ROVER niets af aan het feit, dat het veel te veel storingen zijn.

Een aantal maanden geleden gelastte minister Eurlings een onafhankelijk onderzoek naar het functioneren van ProRail. ROVER vraagt zich af, of dat onderzoek reeds is afgerond, en zo ja, wat er met de uitkomsten is gebeurd. ]

Pagina geplaatst: 21 mei 2008

Adresgegevens van ROVER
Postadres: Postbus 2132
3800 CC Amersfoort
Bezoekadres: Utrechtseweg 59
3818 EA Amersfoort
(maandag t/m vrijdag van 10 tot 17 uur)
Telefoon: 033 - 422 04 50
Informatie buitenland: 033 - 422 04 54 (alleen voor leden) Fax: 033 - 422 04 51