Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 21 mei 2008

Gestegen inkoopprijzen leiden tot prijsverhoging

Energierekening bij Nuon gemiddeld met 10 euro per maand omhoog

Vanwege gestegen marktinkoopprijzen verhoogt Nuon de leveringstarieven van gas en elektriciteit voor de Nederlandse consumentenmarkt. Hierdoor gaat voor een huishouden met een gemiddeld verbruik de energierekening per 1 juli met 10 euro per maand omhoog. Vanaf eind juni informeert Nuon al haar klanten persoonlijk.

Aan de hogere marktinkoopprijzen ligt de gestegen olieprijs ten grondslag. Momenteel staat deze op meer dan 125 dollar per vat, het hoogste niveau ooit. De prijsstijging in de afgelopen periode werkt vanwege de koppeling van de gas- aan de olieprijs direct door in de gasprijs en indirect in de prijs voor elektriciteit. Concreet bedraagt de verhoging van het variabele tarief voor gas 15 procent en van het variabele elektriciteitstarief 3 procent.

Als gevolg van de tariefsverhoging past Nuon voor een groot deel van haar klanten het termijnbedrag aan. Hiermee wil Nuon voorkomen dat klanten bij de jaarafrekening moeten bijbetalen.

Nuon verwacht dat vanwege de stijgende energiekosten klanten meer aandacht krijgen voor het vastzetten van de energieprijs en het actief aanpakken van onnodig energieverbruik. Zo is ruim éénderde van de huizen in Nederland niet goed geïsoleerd. Goede isolatie kan het energieverbruik met wel dertig procent verminderen. Nuon gaat klanten de komende periode actief adviseren om het onnodig verbruik van energie - en daarmee onnodige energiekosten - te voorkomen.

Over Nuon
Nuon is een ambitieuze energieonderneming die met ruim 10.000 medewerkers meer dan 3 miljoen consumenten en organisaties bedient in Nederland, België en Duitsland. Nuon produceert, transporteert en levert elektriciteit, gas, warmte en koude, en handelt in energie op de belangrijke internationale markten. Ook biedt Nuon aanvullende diensten en technische innovaties aan bedrijven en consumenten. Nuon streeft daarbij naar een betrouwbare, duurzame en betaalbare energievoorziening. Met een omzet van 5,7 miljard euro in 2007 heeft Nuon een vooraanstaande positie in de Nederlandse energiemarkt. De aandelen zijn in handen van lokale en regionale overheden.



Nuon