Persbericht

21 mei 2008

Zebra Technologies neemt Multispectral Solutions over

~ Zebra voegt leider in ultra wideband-technologie toe aan portfolio van identificatie- en tracking-oplossingen ~

Zebra Technologies, internationaal leverancier van on-demand print- en automatische identificatieoplossingen heeft Multispectral Solutions (MSSI) overgenomen. MSSI levert wereldwijd ultra wideband (UWB) real-time locating systemen en andere op UWB-gebaseerde draadloze technologie. MSSI wordt onderdeel van de Zebra Enterprise Solutions business unit.

MSSI s producten en technologie zijn een goede aanvulling op Zebra s RFID productaanbod , aldus Mikel van Urk, regional sales manager van Zebra in de Benelux. UWB-technologie van MSSI heeft een sterke reputatie op het gebied van kwaliteit en innovatie en is hierdoor zeer aantrekkelijk voor gebruik binnen industriële omgevingen. Deze overname stelt ons in staat onze klanten meer oplossingen aan te bieden om zaken te kunnen identificeren, traceren en managen.

MSSI-producten, waaronder het Sapphire DART real-time locating systeem, worden gebruikt binnen productie-, distributie-, retail- en overheidsomgevingen. MSSI-systemen worden ingezet om personeel in omgevingen met een hoog risico, zoals in raffinaderijen, te lokaliseren om zo de veiligheid te kunnen verhogen. Andere belangrijke MSSI-applicaties betreffen het traceren van high-value IT-middelen in grootschalige datacenters en het inventariseren van voorraden, materialen en onderdelen binnen complexe productieomgevingen.

MSSI werd opgericht in 1988 door Dr. Robert J. Fontana. MSSI is pionier in de ontwikkeling van UWB, een radiotechnologie. UWB kan worden ingezet om items met een nauwkeurigheid tot op enkele centimeters te lokaliseren. Het is met name geschikt voor gebruik in geluidrijke omgevingen zoals fabrieken, opslagomgevingen en computerruimtes. Dit komt doordat UWB storing veroorzaakt door radiosignalen tegengaat.

Als onderdeel van Zebra Technologies zijn we in staat de ontwikkeling en het inzetten van onze UWB-gebaseerde oplossing te versnellen , aldus Dr. Fontana. Zebra s financiële sterkte, wereldwijd bereik en grondige kennis binnen diverse industrieën maken het voor ons de ideale organisatie waarmee we verder kunnen groeien.

Zebra Enterprise Solutions is ontstaan uit overnames van Navis, proveo en WhereNet in 2007. Deze business unit van Zebra Technologies laat Zebra s leiderschap zien in het aanbieden van complete oplossingen voor het traceren, lokaliseren en optimaliseren van assets.

(339 woorden)