Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 21 mei t/m vrijdag 30 mei 2008

Woensdag 21 mei
10.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper spreekt een welkomstwoord tijdens de Groenfondsmeeting. Deze bijeenkomst wordt gehouden om andere gemeenten voor te bereiden op de Entente Florale. Wethouder Van Daalen vertelt hoe Amersfoort de competitie heeft ervaren. Locatie: Raadzaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

11.30 uur
Wethouder van Daalen opent de speel- en ontdektuin. Locatie: basisschool 't Anker, Dollardstraat 123 te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Eerdmans spreekt tijdens een 'Utrechtse Klimaattop', georganiseerd door de provincie Utrecht. Deze bijeenkomst moet niet alleen bijdragen aan meer bewustwording en kennis rond het thema klimaatverandering, maar moet vooral ook inspiratie bieden om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Locatie: Provinciehuis, Pythagoraslaan 101 te Utrecht.

16.00 uur
Het college ontvangt Amersfoortse ondernemers tijdens 'Amersfoort Aangenaam voor Ondernemers'. Voor deze bijeenkomst worden startende of nieuw gevestigde ondernemers uitgenodigd door de Kamer van Koophandel, Amersfoort Prominent op de Kaart en de gemeente Amersfoort. Locatie: Theater De Flint, Concinckstraat 60 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de wijkwebsite Zielhorst. Een website door en voor bewoners van de wijk Zielhorst met als doel de wijkbewoners te informeren. Locatie: wijkcentrum Het Middelpunt, Spinetpad 2 te Amersfoort.

Donderdag 22 mei

09.00 uur
Wethouder Eerdmans spreekt tijdens het Nationaal Congres Inburgering. Tijdens dit congres zal de kwaliteit en resultaatverbetering van inburgeringprojecten centraal staan. Locatie: Holiday Inn, Haagse Schouwweg 10 te Leiden.

12.30 uur
Wethouder Luchtenveld spreekt tijdens het congres 'Topontmoeting regio Utrecht Vastgoed 2008' over de ambities van Amersfoort. Locatie: Provinciehuis, Pythagoraslaan 101 te Utrecht.

17.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt B-Art, dat plaatsvindt tijdens het open atelier van Emile van der Kruk. Locatie: Rietveldpaviljoen, Zonnehof 8 in Amersfoort.

21.00 uur
Wethouder Kruyt woont de receptie van de voetbalvereniging VVZA bij ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan. Locatie: Hoolesteeg 6 te Amersfoort.

Vrijdag 23 mei
10.00 uur
Wethouder Hekman woont de bijeenkomst en fietstocht 'Het Bod van Portaal' bij. Locatie: Infocentrum Nieuw Leyden, Maresingel 20 A te Leiden.

18.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper is stamgast in het radioprogramma Standpuntcafé op NCRV Radio 1. Locatie: AKN-gebouw, 's Gravelandseweg 80 te Hilversum.

Zaterdag 24 mei
10.00 uur
Wethouder Van Daalen bezoekt een wijk in het kader van de promotoer Mobiel terras. Hij reist vanaf het startpunt mee naar het Euterpeplein (eerste 'aanlegplaats' van het mobiel terras). Locatie: Het Klokhuis, Weberstraat 2 te Amersfoort.

13.30 uur
Het college ontvangt nieuwe inwoners van Amersfoort tijdens de bijeenkomst 'Amersfoort Aangenaam'. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

14.30 uur
Wethouder Eerdmans opent de Natuurtuin van Stadsboerderij de Vosheuvel. Locatie: Heiligenbergerweg 187 te Amersfoort.

Zondag 25 mei
13.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent een nieuwe wandelroute tijdens de 'Dag van het Park' en reikt het boek 'Parken in Amersfoort' uit aan de Vrienden van het Waterwingebied. Locatie: het waterwingebied, Van Randwijcklaan, rechts van de skatevoorziening.

Maandag 26 mei
09.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de gezondheids- en sportweek van de School op de Berg. Locatie: Atletiekbaan Schothorst.

12.00 uur
Wethouder Luchtenveld verricht de officiële lancering van de nieuwe website van ParkeerService. Wethouder Hekman is hierbij aanwezig. Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Van Daalen woont de door de provincie Utrecht georganiseerde conferentie Heel de Heuvelrug bij. Locatie: Paleis Soestdijk.

15.00 uur
Wethouder Kruyt neemt deel aan de regiowerktop 'Duurzaam naar werk: een gezamenlijke verantwoordelijkheid'. Staatssecretaris Aboutaleb spreekt tijdens de werktop over zijn visie op het thema. De regiowerktop wordt georganiseerd door de gemeente Amersfoort in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Amfors Groep. Locatie: Amfors Groep, Uraniumweg 15 te Amersfoort.

Woensdag 28 mei
11.05 uur
Wethouder Hekman spreekt tijdens het voorjaarscongres van de Vereniging van Grondbedrijven over 'In samenwerking regie voeren over grote gebiedsontwikkelingen'. Locatie: Congrescentrum De Reehorst, Bennekomseweg 24 te Ede.

13.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper houdt een inleiding ten behoeve van de leergang 'Samen leidinggeven aan nationale veiligheid' van de Academie voor Leiderschap. Locatie: de school voor politieleiderschap, Huis 't Velde, Rijksstraatweg 127 te Warnsveld.

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Eerdmans heten nieuwe Amersfoorters welkom tijdens de Naturalisatieceremonie. Locatie: Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Van 't Veld is aanwezig bij het VAB Eetcafe met als thema "Ruimte voor Ondernemen". Locatie: Dierenpark Amersfoort

Donderdag 29 mei
14.00 uur
Wethouder Luchtenveld reikt het Utrechtse Verkeersveiligheidslabel uit aan basisschool Het Zwaluwnest en samen met gedeputeerde Ekkers ondertekent hij het Utrechtse VerkeersveiligheidsConvenant. Locatie: Schoolplein van Het Zwaluwnest, Darthuizerberg 133 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Hekman spreekt tijdens een bijeenkomst over het wijkuitzendbureau Liendert-Rustenburg. Locatie: Basisschool De Kinderhof, Fürglerplein 5-7 te Amersfoort.

16.15 uur
Wethouder Van 't Veld opent het nieuwe pand van Insights International. Locatie: Stationstraat 79c te Amersfoort.

17.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper neemt het eerste exemplaar van de StaalkaartKunstenkrant in ontvangst. Locatie: Stadsgalerij, Zonnehof 4A te Amersfoort.

19.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper stelt de nieuwe buurtmentoren voor die zullen bijdragen aan de veiligheid in de wijk Randenbroek. Locatie: Wijkcentrum Het Klokhuis, Weberstraat 2 te Amersfoort.

20.00 uur
Wethouder Luchtenveld is aanwezig bij de 3e discussiebijeenkomst over de plannen voor de Wagenwerkplaats, met als thema 'U als buren van de Wagenwerkplaats'. Locatie: informatiecentrum op de Wagenwerkplaats, Soesterweg 244 te Amersfoort.

Vrijdag 30 mei
15.00 uur
Wethouder Van 't Veld verricht de officiële handeling bij de viering van het hoogste punt bij het bouwproject 20.30 XL in Vathorst. Locatie: Bouwlocatie Orkaden te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de talkshow Wagenwerkplaats. Tijdens deze talkshow wordt een samenvatting en terugkoppeling gegeven van de drie discussieavonden over de Visie en het Masterplan voor de Wagenwerkplaats. Locatie: Wagenwerkplaats te Amersfoort.

19.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt het Vrede van Utrecht concert Te Deum in aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima. Locatie: Domkerk te Utrecht.

gemeente Amersfoort | secretariaat Strategie & Communicatie Concernstaf | kamer 1.32 | Stadhuisplein 1 | Postbus 4000 | 3800 EA Amersfoort | telefoon 033 469 47 48 | i.ceylan@amersfoort.nl


---- --