Yacht Vision BoatShow, een sterk concept


LELYSTAD, 20080515 -- Van woensdag 21 tot en met maandag 26 mei vindt de tweede editie van de Yacht Vision BoatShow plaats. Het evenement, net als vorig jaar gehouden in de Bataviahaven Lelystad, wordt in samenwerking met haar exposanten en de gemeente georganiseerd. Door de uitbreiding van de nieuwe havenkom is het beursterrein sterk vergroot.

Op het totaal gewijzigde beursterrein liggen aan de steigers in totaal 311 zeiljachten, motorjachten, console boten en sloepen afgemeerd, waarvan de meerderheid demoschepen, voorraadschepen en jonge occasions zijn. Dit is een explosieve groei ten opzichte van vorig jaar, het aantal geëxposeerde boten vorig jaar was 238. In de aluhal met een beursoppervlakte van 2550 m2 zijn de watersport georiënteerde standhouders te vinden. Daarnaast worden diverse nautische activiteiten tijdens de BoatShow georganiseerd. Demonstraties van spectaculaire watersporten, tochtjes op een supersnelle RIB, varen met een mini Transat zeilboot: het is allemaal te beleven tijdens de BoatShow in Lelystad. Uiteraard ontbreken restaurants en terrasjes niet.

De openstelling op maandag 26 mei zal naar verwachting middenstanders en horeca ondernemers trekken, maar ook mensen die nog willen terugkomen om daadwerkelijk hun beslissing te nemen. Het unieke concept `dit vaarseizoen nog varen' zal naar waarschijnlijkheid vele bezoekers uit alle delen van het land trekken. Tijdens de beursdagen wordt de haven opengesteld voor proefvaarten. Van 12:30 tot 12:45 uur is de haven opengesteld voor het uitvaren en van 13:30 tot 13:45 uur voor het invaren naar de ligplaats. Dit zelfde geldt van 16:00 - 16:15 uur voor het uitvaren en van 17:00 - 17:15 uur voor het invaren naar de ligplaats.

Lelystad timmert hard aan de weg om een belangrijke nautische positie binnen Nederland in te nemen. Ligging en bereikbaarheid spelen een belangrijke rol. Burgermeester Margreet Horselenberg van Lelystad noemt de haven van het nog jonge Lelystad `een nautische hotspot' en ziet de Yacht Vision BoatShow als een `must voor watersporters'. De nieuwe havenkom, met een door de gemeente aangelegde entree, biedt de mogelijkheid het veel besproken evenement nog groter en in een nieuwe setting op te zetten dan de vorige editie.

De Yacht Vision BoatShow is dit jaar uitgebreid met de Jetsetters Fair, die op dezelfde locatie wordt georganiseerd. Op de Jetsetters Fair presenteren 30 exposanten zich met een omvangrijk aanbod aan producten en diensten op het gebied van luxury lifestyle. Bezoekers van het evenement krijgen met één entreekaart toegang tot beide beurzen.

De informatievoorziening wordt ondersteund door de speciale 194 pagina dikke beursuitgave van Yacht Vision Magazine, een beurscatalogus en de internetsite www.yachtvisionplaza.nl.

In zeven Yacht Vision BoatShow uitzendingen op RTL kunnen de kijkers tijdens de beursperiode dagelijks van afstand alvast een kijkje nemen bij de standhouders, de activiteiten en de noviteiten op de beurs. Het uitzendschema van de 7 afleveringen is: zaterdag 17 mei en zaterdag 24 mei om 17:30 uur op RTL 4, herhalingen op zondag 18 mei en zondag 25 mei om 12:25 uur op RTL 7. Van maandag 29 mei tot en met vrijdag 23 mei 2008 van 17:45 - 18:00 uur op RTL 7.





Ingezonden persbericht