Ingezonden persbericht


HKZ voor Osira Thuiszorg

Directeur TNO reikt kwaliteitskeurmerk uit

Op 21 mei 2008 om 16.30 uur reikt de heer S. Obdeijn, directeur TNO het HKZ-kwaliteitskeurmerk uit aan Osira Thuiszorg. Osira Thuiszorg bestaat uit thuiszorg, een zorgbemiddelingsbureau en de Transferafdeling in het VUmc. Het HKZ-certificaat betekent dat Osira Thuiszorg de zaken intern goed op een rijtje heeft, het perspectief van de cliënt centraal stelt en voortdurend werkt aan verbetering van de dienstverlening. Uitreiking van het keurmerk vindt plaats in Osira woonzorgcentrum Vreugdehof, De Klencke 111, Amsterdam (ZuiderAmstel).

Osira Thuiszorg is per 16 mei 2008 volledig gecertificeerd voor het HKZ-keurmerk. Medewerkers van het relatief jonge bedrijfsonderdeel van OsiraGroep hebben aangetoond gestructureerd, volgens duidelijke procedures, goed opgeleid en gemotiveerd hun werk te doen. Cliënten worden helder en tijdig geïnformeerd, respectvol bejegend en hun wensen en behoeften zijn goed in beeld. Zo heeft elke cliënt een cliëntenmap in huis waarin de persoonlijke dienstverlening volledig wordt beschreven en bijgehouden. Bovendien is de kans op het maken van fouten door de HKZ-systematiek geminimaliseerd.

Het HKZ-keurmerk van Osira Thuiszorg geldt voor de thuiszorg die in een groot aantal stadsdelen vanuit zorgsteunpunten wordt geleverd, het zorgbemiddelingsbureau

Osira Zorgadvies én de Transferafdeling in het VUmc. Niet alleen voor cliënten, ook voor zorgverzekeraars en samenwerkingspartijen is het behaalde keurmerk een belangrijke graadmeter. Zij kunnen ervan op aan dat Osira Thuiszorg voortdurend werkt aan professionele bedrijfsvoering en de kwaliteit van haar dienstverlening.

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector, een landelijk erkende organisatie die kwaliteitsnormen voor zorg opstelt. Het HKZ-keurmerk is vergelijkbaar met ISO 9001. Aan de totstandkoming van de normen is door een groot aantal partijen meegewerkt: cliëntenorganisaties, zorgaanbieders, financiers, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Landelijke Huisartsen Vereniging. Het certificaat is drie jaar geldig, waarna een uitgebreide controle volgt die tot verlenging van het certificaat kan leiden. Ook tussentijds vinden periodieke toetsingen plaats. TNO Certification heeft het traject van certificering bij Osira Thuiszorg uitgevoerd.

Osira Thuiszorg maakt onderdeel uit van OsiraGroep, een zorgorganisatie in Amsterdam, Amstelveen en Diemen die in 2006 ontstond uit Amstelrade, Antaris en Fontis.