Zorgeloos plezier van een tweede woning goed te regelen


SNEEK, 20080521 -- Eigenaren van een tweede (recreatie-)woning willen behalve een goed rendement natuurlijk ook zorgeloos kunnen genieten van hun waardevolle bezit. In de praktijk komen met de lusten echter ook de lasten. Is het huis schoon als we komen? We hebben toch geen lekkage? Moet het gras weer gemaaid worden? Is er schade, ruitbreuk of, erger nog, ingebroken? Zijn de -eventuele- huurders wel tevreden? En belangrijker nog: waar haal ik de (reis-)tijd vandaan om voor het huis en de tuin te zorgen terwijl we er voor onze rust en ontspanning komen?

Op die vragen is wat Vestrum Woningzorg betreft maar 1 antwoord mogelijk: uitbesteden aan... inderdaad, Vestrum Woningzorg.

Oprichter Peter Doff zag toekomst in de ontwikkeling van het concept om woningen middels een overeenkomst tussen eigenaar en haar, dus zonder tussenkomst van een parkbeheerder, te beheren, onderhouden en te verhuren, toetste zijn idee aan de praktijk en ging van start.

"De markt voor recreatiewoningen is groot en groeit gestaag. Maar veel bezitters komen er snel achter dat er veel bij komt kijken om een huis permanent in perfecte staat te laten verkeren. Zeker bij verhuur is kwaliteit doorslaggevend, want het aanbod stijgt immers. Daarnaast wil men voor eigen gebruik niet eerst allerlei klusjes in en om de woning doen. Dat hebben ze thuis al gedaan. Ze willen genieten van de rust, de omgeving en hun kostbare bezit."

De tarieven die Vestrum Woningzorg berekent zijn aantrekkelijk, zo is de overtuiging. "De vrije tijd van onze opdrachtgevers laat zich weliswaar moeilijk vastleggen in een prijs, maar dat vrije tijd kostbaar is mag anno nu een feit heten" aldus Doff. "Op een groot aantal locaties is weliswaar een parkbeheerder aanwezig, maar zorg op maat is voor dergelijke functionarissen die de handen vaak al vol hebben aan algemeen beheer net iets teveel gevraagd. Daar begint ons werk bij wijze van spreken."

Last but not least zijn de diensten ook voor projectontwikkelaars en makelaars in recreatief vastgoed een uitkomst: de diensten worden zo leert de praktijk snel over het hoofd gezien en eenmaal aan de order worden tot wel 8,9 bedrijven ingeschakeld om de zorg bij afwezigheid op zich te nemen. Gedoe, vindt Vestrum Woningzorg. 1 aanspreekpunt, 1 uitvoerder, 1 kwartaalfactuur. Aangenaam, Vestrum Woningzorg.





Ingezonden persbericht