Gemeente Best

Gemeente Best
Homepage

Thema avond: Gevaren van de moderne tijd

16-05-2008

Het Vrouwennetwerk organiseert woensdag 21 mei om 20.00 uur in het gemeentehuis een thema-avond over de gevaren van de moderne tijd.

Veel ouders van tieners maken zich tegenwoordig zorgen, al dan niet terecht, over allerlei nieuwe ontwikkelingen van deze tijd, zoals b.v. chatten - webcams - pedofielen op internet - verkeerde vrienden en last but not least loverboys en jeugdprostitutie.

Vaak wordt gedacht dat dit typisch problemen zijn voor de grote steden, maar helaas blijkt dit ook in Best al te spelen, tot en met loverboys en jeugdprostitutie aan toe.Veel middelbare scholen besteden aandacht aan deze onderwerpen maar met name bij ouders van kinderen in de tienerleeftijd zijn er nog veel vragen, zoals het Vrouwennetwerk signaleert.

Doel van deze thema-avond is ouders en andere belangstellenden bewust te maken van de problematiek rondom deze onderwerpen, zodat zij indien nodig in een vroeg stadium de signalen kunnen herkennen en actie ondernemen.

Over deze onderwerpen wordt voorlichting gegeven door adviesbureau Lei Seuren, Mariëlle Nollen van Humanitas en Marion Hoskens van maatschappelijk werk Dommelregio.

Vanuit zijn politieachtergrond geeft Lei Seuren regelmatig lezingen over jongeren en moderne media. Mariëlle Nollen verzorgt lessen over gevaarlijke liefde op middelbare scholen en Marion Hoskens coördineert de problematiek over loverboys binnen het maatschappelijk werk Dommelregio. Vanzelfsprekend is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen, ook zal er informatiemateriaal aanwezig zijn.

De gemeente Best verleent haar medewerking aan deze avond omdat zij de ernst van deze problematiek onderkent.

Het Vrouwennetwerk nodigt ouders maar ook andere leerkrachten en belangstellenden van harte uit voor deze thema-avond en hoopt u allen te mogen begroeten.

Deze avond vindt plaats op woensdag 21 mei in de burgerzaal van het gemeentehuis, vanaf 20.00 uur tot omstreeks 22.30 uur. (ontvangst met koffie en thee vanaf 19.30 uur).