Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

21 mei: gratis autocheck tijdens Week van de Filerijder

PITSTRAAT LANGS DE SNELWEG

De auto heeft het zwaarder te verduren in de file dan als gewoon kan worden doorgereden. De remmen, de koppelingsplaat, het koelsysteem en de dynamo slijten sneller bij de auto's van filerijders. Om de onveilige situaties te voorkomen als gevolg van deze slijtageslag verzorgt Profile Tyrecenter woensdag 21 mei tussen 16.00 en 20.00 uur een gratis autocheck. Bij tankstation OK De Knoest aan de A27 bij Nieuwegein wordt hiervoor een pitstraat aangelegd. De actie is onderdeel van de Week van de Filerijder die plaatsvindt van 15 tot en met 22 mei 2008.

Late autocheck door tijdgebrek
Dennis Hensen, vestigingsmanager Profile Tyrecenter Utrecht: "Uit onderzoek van BOVAG en Rai Rijvereniging in 2006 bleek al dat de automobilist te weinig tijd heeft om zijn of haar auto tijdig te controleren. In de file wordt de vrije tijd alleen maar spaarzamer en is er nog minder tijd over voor een autocheck. De Week van de Filerijder is het ideale moment om de filerijder hierbij tegemoet te komen. In onze pitstraat weet je binnen vijf minuten hoe de auto scoort op een aantal veiligheidsaspecten."

Nationale Week van de Filerijder
De Week van de Filerijder loopt van donderdag 15 tot en met donderdag 22 mei. De officiële aftrap van de actieweek vond afgelopen donderdag plaats tijdens het eerste 'Nationaal File Forum', in theater Spant! te Bussum. De Nationale Week van de Filerijder is een initiatief van de Partij van de Filerijder en wordt mede mogelijk gemaakt door Myleasecar.nl, Spare Rib Express, werkdichterbijhuis.nl, KeurCompany (onderdeel van ArboNed), Profile Tyrecenter Utrecht en Eileen.nl.

Profile Tyrecenter
Profile Tyrecenter is de grootste en snelst groeiende allround autoserviceketen van Nederland. Het is een organisatie dat bestaat uit zelfstandige ondernemers. Nederland en België vormen de thuismarkt. Daarnaast is Profile Tyrecenter ook actief in Roemenie en Polen. The Alwaysbemobile Company is de overkoepelende organisatie van Profile Tyrecenter, 1,2,3/// AutoService, abc Autoservice en James Autoservice. De organisatie voorziet met haar dienstverlening in de behoefte van verschillende doelgroepen, zowel op de zakelijke als op de particuliere markt.

EINDE BERICHT