Ingezonden persbericht


nummer WV19052008
datum 19 mei

Rijbaanwisseling A2 tussen Breukelen en Utrecht

Weggebruikers op de A2 kunnen vanaf woensdag 21 mei gebruik maken van de nieuw aangelegde rijbaan op de A2 tussen verzorgingsplaats Haarrijn (bij Breukelen) en de Noordelijke Randweg Utrecht (rijrichting Amsterdam - Utrecht). In voorbereiding op deze rijbaanwisseling worden in de nacht van 20 op 21 mei de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Het gaat om markeringswerkzaamheden (nieuwe belijning) en het aanpassen van de vangrail. De werkzaamheden zijn van dinsdag 20 mei vanaf 20.00 uur tot woensdagmorgen 21 mei 05.00 uur en zullen per rijstrook uitgevoerd worden.

Per rijstrook zal het verkeer tijdens zogenoemde politiestops van maximaal 15 minuten naar de nieuwe rijstrook worden geleid. Tijdens de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur op de rijstrook die open blijft. De verzorgingsplaats Haarrijn en de aansluiting Noordelijke Randweg Utrecht (afslag 6) blijven gewoon bereikbaar.

In de nacht van dinsdag 3 juni op woensdag 4 juni wordt op hetzelfde stuk op dezelfde wijze de rijbaan in de richting Utrecht - Amsterdam in gebruik genomen.

Voor meer informatie kunnen weggebruikers terecht bij 0800-8002, de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat.