Ingezonden persbericht

P e r s b e r i c h t

Burgemeester Cohen trouwt 21 mei drie bruidsparen tijdens concert
Bruidsparen Balkanbruiloft bekend

Amsterdam, 23 april 2008. - De drie bruidsparen die gaan trouwen tijdens het concert Balkanbruiloft van het Nederlands Blazers Ensemble zijn bekend. Op 21 mei zullen Paulo en Meryem, Pim en Annemiek en Jolanda en Inge elkaar in de Grote Zaal van het Concertgebouw het ja-woord geven. Burgemeester Job Cohen zal tijdens deze unieke bruiloft de paren trouwen in de rol van buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

Via de website www.balkanbruiloft.nl konden verliefde paren zich vanaf afgelopen Valentijnsdag aanmelden. De drie geselecteerde paren motiveerden op de meest liefdevolle, grappige of intrigerende manier waarom hun partner de ware is en waarom zij de Balkanbruiloft de ideale omgeving vinden om elkaar voor altijd trouw te beloven. Foto's van de bruidsparen en hun motivatie om met elkaar te trouwen tijdens de Balkanbruiloft staan op www.balkanbruiloft.nl.

De Balkanbruiloft is een concert door het Nederlands Blazers Ensemble waarin het trouwen van de drie paren een belangrijk onderdeel is. Het Nederlands Blazers Ensemble speelt op 21 mei muziek die ook klinkt tijdens een authentieke bruiloft op de Balkan. Dat doen zij samen met diverse artiesten uit de streek, zoals zangeres Esma Redzepova (de koningin van de zigeunermuziek) en de Roemeense multi-instrumentalist Vasile Nedea. Ook speelt Winds of Change uit Sarajevo, een vernieuwend ensemble dat bestaat uit Bosnische musici uit alle etnische groepen in de leeftijd van 15 tot 22 jaar.

Na afloop van het concert kunnen alle concertbezoekers de bruidsparen feliciteren in de foyers van het Concertgebouw waar het bruiloftsfeest tot middernacht doorgaat met muziek van zes verschillende bands.

Dit jaar is het festivaljaar 'Langs de Donau' in het Concertgebouw. De Balkanbruiloft vormt daarin een van de hoogtepunten. Meer informatie en kaartverkoop: www.balkanbruiloft.nl en www.concertgebouw.nl



Ingezonden persbericht