Ingezonden persbericht

TOP, Techniek Ontmoetings Punt heeft het doel cultuur,
wetenschap en techniek toegankelijk maken voor een
breed publiek, een ontmoetingspunt te zijn waarin alle
mogelijke activiteiten plaats kunnen vinden om cultuur,
wetenschap en techniek met elkaar te verbinden.

Persbericht
Delft, 14 mei 2008

'Decoding Cities'
Lezing in Techniek Ontmoetings Punt

Op woensdag 21 mei is iedereen van harte welkom vanaf 20.00 uur in het Techniek Ontmoetings Punt voor een bijzondere lezing van Kobus Mentz uit New Zeeland, Auckland. De lezing start om 20.30 uur. aan de Hippolytusbuurt 14 in Delft en wordt in het Engels gegeven.
Gedurende de laatste 14 jaar heef Mentz gewerkt aan een beter begrip van de vele niveaus waarop steden functioneren. Mentz heeft het in zijn lezing over stedelijke ontwerp technieken en strategieën gericht op sociale vlakken, economische aspecten, milieu gebied en cultureel gebied en de integrale op de lokale omstandigheden gefundeerde benadering daarbij. Zijn werk richt zich vooral op de transformatie van de stad en de onderzoeksmethoden die hij heeft ontwikkeld om op alle management niveaus de inzet op duurzaamheid en de integrale benadering daarbij mee te krijgen. In Australie en Nieuw Zeeland is hij een van de meest vooraanstaande stedenbouwers op het gebied van duurzame ontwikkeling.
In TOP is er tevens de expositie "Bovenstad". Deze geeft aan de hand van beeld en tekst een indruk van diverse projecten die er in Nederland zijn gebouwd op de manier van Bovenstad, namelijk nieuwbouw op bestaande bouw.
Het Techniek Onmoetings Punt met de expositie Bovenstad en de gemeentelijke expositie 'Bouwplaats Delft' zijn te bezoeken op woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
Meer informatie: http://www.topdelft.nl/

************