Gemeente Maastricht

Informatiecampagne 'Enci, hoe verder?'

Kijk vanaf 16 mei naar de film op TV Maastricht

De ENCI in Maastricht gaat een tweetal nieuwe vergunningen aanvragen bij de Provincie. Als eerste wordt een vergunning om tot 2020 de groeve verder af te mogen graven. Naast deze "groeve" vergunning wordt ook een milieuvergunning aangevraagd voor bedrijfsactiviteiten die bijvoorbeeld betrekking hebben op de oven en het malen. Voordat de Provincie een besluit neemt wint ze rond deze aanvragen advies in bij verschillende belanghebbenden. Ook de gemeente Maastricht geeft een advies af aan de Provincie. Om tot een weloverwogen advies te komen wil de gemeente graag de mening weten van haar inwoners. En haar inwoners graag informeren over de verschillende aspecten rond ENCI. Hoe doen we dat?

Film 'Enci, hoe verder?' op TV Maastricht

In de film 'Enci, hoe verder?' komen Provincie, Gemeente Maastricht en andere belanghebbenden aan het woord over de toekomst van de ENCI. Heb je deze uitzending gemist? Geen probleem! Bekijk hem dan op www.maastrichttv.nl.

Enquête op www.maastricht.nl/enci

Om een goed advies bij de Provincie in te kunnen dienen wil de gemeente graag de mening van haar inwoners over de ENCI weten. Van vrijdag 16 mei tot en met zaterdag 31 mei hebt u de mogelijkheid om via www.maastricht.nl/enci een vragenlijst in te vullen en uw mening te geven. Laat uw stem horen en vul de enquête in!

Informatiebijeenkomsten

Informatieavond over invulling van de groeve op woensdag 21 mei
Ontvangst 19.30 uur, start programma 20.00 uur
Locatie: AINSI, Lage Kanaaldijk 112-113.

Over de toekomstige invulling van de groeve bestaan al verschillende ideeën. Wordt het recreatie? Wordt het natuur? Komt er een meer? Of wordt het alleen landschap?

Op deze avond presenteren drie plannenmakers hun visie op wat er met de groeve zou kunnen gebeuren op het moment dat de ENCI stopt met afgraven. Voor alle duidelijkheid: herinrichting en beheer van de groeve vindt straks plaats onder de hoede van natuurmonumenten.

Informatiemarkt op zaterdag 24 mei van 11.00 tot 16.00 uur
Locatie: AINSI, Lage Kanaaldijk 112-113.

Deze informatiemarkt presenteert de verschillende ideeën over de toekomst van de ENCI. Zowel voor- als tegenstanders van het langer openhouden van groeve en oven krijgen de gelegenheid hun standpunten te uiten. Ook de verschillende ideeën die er bestaan over de invulling van de groeve kunt u er bekijken.

Tip: de infomarkt valt samen met de Kunsttour. Een extra reden om het AINSI-gebouw te bezoeken.

Meer informatie is te vinden op www.maastricht.nl/enci