Gemeente Utrecht

2008 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
57 Vragen van de heer V.Oldenborg
(ingekomen 21 mei 2008)

Tijdens de vergadering van de commissie verkeer en beheer op dinsdag 20 mei 2008 heeft het College, bij monde van wethouder De Weger, op een vraag van ondergetekende met betrekking tot een mogelijke invoering van een blauwe zone in Zuilen het volgende geantwoord. In de gemeente Utrecht hebben we, behalve op enige plaatsen in Vleuten-De Meern, geen blauwe zones en in het licht van het door de raad vastgestelde beleid ben ik niet voornemens die in Utrecht in te stellen. Tijdens mijn middernachtelijke fietstocht vanuit de commissie naar mijn woning heb ik kunnen vaststellen dat er langs de Amsterdamsestraatweg in het wegvak tussen de Dieselweg en de Bessemerlaan de facto een blauwe zone is ingesteld bij de herinrichting die sinds ongeveer twee weken voltooid is. Er staan borden met een afbeelding van een parkeerschijf met daar onder de aanduiding max. 1 uur in een tijdvak dat blijkbaar bepaald is door openingstijden van de winkels.
Dit leidt de fractie van Stadspartij Leefbaar Utrecht tot de volgende vragen:

1. Wanneer heeft het College besloten het vigerende parkeerbeleid te wijzigen?

2. Wat is de reden geweest voor deze wijziging van het met de raad afgesproken beleid?

3. Wat zijn de overwegingen van het College geweest om de raad niet over deze wijziging van het beleid te informeren?

4. Is deze wijziging van het parkeerregime gecommuniceerd met de bewoners en ondernemers van het betreffende gebied?

5. Heeft aan deze aanwijzing een verkeersbesluit ten grondslag gelegen en zo ja, is daarop de normale inspraakprocedure van toepassing geweest?

6. Wat heeft de wethouder er toe gebracht om de raadscommissie op 20 mei 2008 feitelijk onjuist te informeren?

7. Kan het College zich voorstellen dat het vertrouwen van de Stadspartij Leefbaar Utrecht in de juistheid van de uitspraken van het College daarmee ernstig is ondermijnd?

---- --