Ingezonden persbericht


Blunder team kost Hezemans podium in Monza

MONZA - Het zat voor Mike Hezemans niet mee tijdens de tweede FIA GT-race van het seizoen. Op het circuit van Monza werd het team van de 38-jarige Eindhovenaar tijdens de kwalificatie geëlimineerd toen Anthony Kumpen van de baan schoot en de Corvette van Hezemans meenam. Vervolgens zorgde een blunder van het team bij een pitstop in de eindfase van de race voor veel tijdverlies en een terugval naar de vierde positie.

"Bij het tijdrijden waren we heel unlucky", zei Hezemans. "Omdat Kumpen spinde en ons van de weg ramde, konden we geen tijd zetten en stonden we achteraan."

Vanaf de allerlaatste startplaats begonnen Hezemans en zijn teamgenoot Fabrizio Gollin aan een ware inhaalrace. Die leek in eerste instantie te slagen. De equipe denderde met rasse schreden naar voren. Mike kwam terug tot de tweede plaats toen het tijdens de pitstop helemaal misging.

"De uitslag is niet in verhouding", sprak een teleurgestelde Hezemans na afloop. "Met nog 22 minuten te gaan, lagen we 17 seconden achter Maassen/Bouchut en we waren absoluut de snelste. Bij een tankstop ging het mis. De brandstofkraan was niet helemaal opengezet, waardoor we met een tekort aan brandstof de pitstraat verlieten. Een grote blunder van het team."

"Dit is heel jammer. We hebben snelheid en we reden zonder problemen. Normaal gesproken hadden we kunnen winnen. Nu moet dat maar in Adria, waar de volgende race wordt gehouden."

http://www.hezemans.nl