Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Antwerpen, 21 mei 2008.

Acteur Bert André overleden

In de nacht van 20 op 21 mei is in Antwerpen acteur Bert André aan de gevolgen van een hersenbloeding overleden.

Bert is 66 jaar geworden (06-08-1941/21-5-2008).

Bert André was een gevierd acteur in Vlaanderen en in Nederland. Vanaf 1967 werkte hij bij verschillende Vlaamse en Nederlandse Toneelgezelschappen waaronder KNS te Antwerpen, Groot Limburgs Toneel in Maastricht, BKT te Brussel, Nieuwe Komedie te Den Haag, ROtheater, Raamtheater te Antwerpen, Het Nationale Toneel te Den Haag, KVS in Brussel, Publiekstheater in Gent, Joop van den Ende Theaterproducties en vele andere gezelschappen.

Bert André was bekend van zijn rollen in series als Flikken, Recht op Recht, Ernstige Delicten, Bert en Bertje, Thuis, Baantjer en Wittekerke. Daarnaast heeft Bert veel rollen vertolkt in grote films waaronder Moordwijven, Kruistocht in Spijkerbroek, Vet Hard, Verder dan de maan, De Aanspreker, Kaas, Buenos Aires here we come, Ventimiglia, De vliegende Hollander, Flodder 1,2 en 3, Rituelen, Vol au Vent, Come Back, In Kluis, Verloren Paradijs, Soldaat van Oranje en Turks Fruit.

Gelegenheid tot afscheid nemen van Bert wordt maandag 26 mei vanaf 13:00 uur geboden tijdens een dienst in het Zuiderpershuis te Antwerpen (ingang Timmerwerfstraat 40).

Bert zal daarna in besloten kring worden gecremeerd.



Ingezonden persbericht