Ingezonden persbericht




-eFocus en ETTU zwaaien treinreizigers uit op station Amsterdam RAI-

Lokkertjes gaan voorbij aan kern goed werkgeverschap

Utrecht, 19 mei 2008 - eFocus en ETTU zorgen er op 22 mei vanaf 15.00 uur voor dat treinreizigers lachend naar huis gaan. De reizigers worden vanaf station Amsterdam RAI persoonlijk uitgezwaaid en een prettige avond toegewenst. Met deze actie - geïnspireerd door het Blijbedrijf - willen beide bedrijven werknemers ervan bewust maken dat plezier in je werk belangrijker is dan de materiële lokkertjes waarmee werkgevers de werkzoekende proberen te verleiden.

Volgens Sabine Tio, recruiter bij ETTU, wordt er op de krappe arbeidsmarkt te druk gezocht naar nieuwe, materiële lokkertjes om vacatures te vervullen. 'Sollicitanten worden veelal gelokt met materialistische acties zoals het uitdelen van Smartphones, iPods of reisjes naar Disneyland Parijs. Hiermee wordt aan de kern van goed werkgeverschap voorbij gegaan'. Bianca Roelandschap is recruiter bij eFocus en vult daarop aan: 'Plezier, collegialiteit en een organisatiecultuur waarin de werknemer het beste gedijt zou juist centraal moeten staan'.

Over Blijbedrijf
Het Blijbedrijf maakt zomaar mensen blij. Door het hele land komen lokale 'Blijbrigades' in actie voor bijvoorbeeld een uitzwaaiservice op het station, Free Hugs of privéconcertjes voor mensen met liefdesverdriet. Na al het chagrijnig over afbrokkelende normen en waarden, integratieproblemen en belabberde politici, wordt Nederland weer opgevrolijkt!

Over eFocus
eFocus is een fullservice internetbureau voor effectieve internetprojecten en internetmarketing. eFocus is opgericht in 2000 en gevestigd in Utrecht, behoort tot de 10 grootste fullservice internetbureaus van Nederland waar ruim 60 internetprofessionals werken. eFocus is lid van het IAB en PIBN én een Google Qualified Company.

Over ETTU
ETTU is sinds twee jaar specialist op het gebied van ontwikkeling van collaboration- en portalomgevingen in Microsoft SharePoint. ETTU telt 30 medewerkers en behoort in haar expertisegebied tot de toonaangevende en grootste partijen in Nederland. Daarnaast ontwikkelen ze met Microsoft .Net technologie bedrijfskritische en mobiele applicaties.

Noot voor de redactie,