Ingezonden persbericht


Persaankondiging

Biodiversiteit staat op 22 mei centraal op Kleine Aarde, Boxtel

Op 22 mei is het Wereld Biodiversiteitsdag. De Kleine Aarde organiseert dan een informatief evenement. U bent vanaf 13.00 tot 17.00 welkom op het terrein van De Kleine Aarde in Boxtel. Het evenement laat zien hoe je als burger zelf bij kunt dragen aan het behoud van de verscheidenheid aan leven ofwel biodiversiteit. Het is ook leuk voor kinderen, er worden eigen insectenhuisjes gebouwd, er zijn boekjes te winnen met een waterquiz tevens zijn er een aantal speurtochten op het terrein van De Kleine Aarde uitgezet.
Schone lucht, zuiver water, gezond en duurzaam voedsel en een mooie woon- en werkomgeving. Biodiversiteit ­ het levensweb - maakt het allemaal mogelijk. Deze diversiteit aan leven op aarde is essentieel voor onze kwaliteit van leven, voor de economie, de cultuur en de beleving van iedereen. Toch verdwijnt biodiversiteit in rap tempo. Als burger sta je niet machteloos, je kunt wel degelijk iets bijdragen. Kijk daarvoor op
www.redbiodiversiteitinbrabant.nl teken de burgerverklaring en kom op jou manier in actie voor het verbeteren van biodiversiteit. Het evenement op de kleine aarde geeft veel tips en en ideeën over wat je zelf zou kunnen doen en hoe je dat moet aanpakken.

Iedereen is van
harte welkom van 13:00-17:00 (zie persbericht hieronder!)