Date :
26 May 2008

Sender Name:
Federale Politie
Gewapende overval op een apotheek te Mechelen (22.05.08)

De politie vraagt - op verzoek van de procureur des Konings van Mechelen - om volgende oproep tot getuigen te verspreiden :


De politie en het parket van Mechelen zijn op zoek naar getuigen van een gewapende overval, vorige donderdag 22 mei, op een apotheek in de Nekkerspoelstraat in Mechelen.
Rond half 5 in de namiddag kwamen 2 gewapende en gemaskerde mannen de apotheekzaak binnen en bedreigden de apothekeres en de aanwezige klanten met een vuurwapen. De gangsters gingen er vandoor met de inhoud van de kassa.
Ze vluchten weg in een voertuig dat eerder in Ukkel werd gestolen. Het gaat om een donkergrijze VOLVO V50 met nummerplaat RNS-300. De wagen werd nog niet teruggevonden.
Tijdens hun vlucht in de richting van Mechelen Centrum werd een meisje met de fiets bijna aangereden. Mogelijk heeft zij of hebben andere getuigen de bestuurder en de andere inzittenden goed kunnen zien.

De onderzoekers vragen dat alle getuigen zich kenbaar willen maken. Tips, hoe klein ook, kunnen het onderzoek verder helpen. Aarzel dus niet contact op te nemen met de speurders via het gratis nummer 0800 91.119. Tips zijn ook welkom via e-mail opsporingen@politie.be

Dit bericht staat ook op www.politie.be in de rubriek "getuigen gezocht"