Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

HKU Nieuwsbericht
Persbericht: Faculteit Theater HKU ruim vertegenwoordigd op Festival a/d Werf Utrecht

7 april 2008

Jaarlijks presenteert een aantal studenten van de Faculteit Theater hun voorstelling tijdens Festival a/d Werf in Utrecht. Dit jaar vindt het Festival plaats van 22 t/m 31 mei.

De voorstellingen van de Faculteit Theater zijn te zien in de Koepelzaal van Huis a/d Werf en in de kleine zaal van Theater Kikker, en vallen in het programmacluster Go Ahead Utrecht.

Programma
De verschillende onderdelen van het programma worden verzorgd door studenten van de opleiding theatervormgeving, studenten van de schrijfopleiding, acteur-theatermakers, acteurs, en docerend theatermakers:

Maandag 26 mei 17.00 (Theater Kikker) âTransform Us!â Een vrolijke voorstelling over mediamanipulatie waarin van alles gebeurt maar waar u gegarandeerd streeploos schoon uit zult komen. Gemaakt door de in juni 2007 afgestudeerde acteur-theatermaker Maurits van den Berg.

Maandag 26 mei 19.30 (Theater Kikker) âHet Holst van de Tijdâ 'Het Holst van de Tijd' is een beeldende, multidisciplinaire bewegingsvoorstelling, geregisseerd door Susanne Roos. In juni 2007 studeerde zij succesvol af met deze voorstelling aan de opleiding Theatre and Education en won zij de prijs voor beste voorstelling tijdens het Amateurtheaterfestival. Beleef deze voorstelling en laat u meeslepen door zintuiglijk spel, fascinerende bewegingen, subtiel beeld en krakend geluid.

Donderdag 29 mei 17.00 + 20.45 (Huis a/d Werf) âEn ik zei nog dat u hem onderdakâ
Dit is de solovoorstelling van acteur Johan Vanderpol en gaat over het portret van een mens die niet bestond en toch wilde liefhebben.

Vrijdag 30 mei 20.30 (Huis a/d Werf) âState of emergencyâ State of Emergency is een muzikale en humoristische voorstelling over twintigers van nu. Wat is er met deze generatie aan de hand? Het is vijf voor twaalf. Actie is noodzakelijk. De tekst voor de voorstelling van dit gezelschap is van de hand van 4e jaars student van de schrijfopleiding Joram Tornij. Deze voorstelling van theatergroep Nooduitgang is op het programma van Festival a/d Werf terug te vinden onder de naam van 4e jaars schrijfstudent Joram Tornij.

Zaterdag 31 mei 15.30 + 20.00 (Huis a/d Werf) âStokpaardjesâ Een muziektheatervoorstelling voor het hele gezin vol geluiden, sport, spieren, ridders, helden en een heleboel testosteron. Gezelschap: Theatergroep April. Regie/concept: Maike Flick (in juni 2007 afgestudeerd Theatre and education student)

Zaterdag 31 mei 21.00 (Huis a/d Werf) âHarryâs Kerstâ Milo Zipson is een vierdejaars acteur-theatermaker. Hij heeft een voorstelling gemaakt naar aanleiding van het stuk âHarryâs Christmasâ van Steven Berkhoff. Deze voorstelling geeft een tragikomische blik op de alledaagse eenzaamheid.

22 t/m 31 mei van 18.00 â 22.00 (Huis a/d Werf) âApocalypsâ In dit interdisciplinaire samenwerkingsproject kregen tweedejaars studenten van de opleiding Writing for Performances en Theatre Design de opdracht mee om binnen het thema âApocalypsâ een film te maken zonder dialoog en gebruik te maken van de taal van het beeld die spreekt.

Voor het volledige programma kunt u vanaf 1 april kijken op www.festivalaandewerf.nl.

Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) Faculteit Theater studeren ruim 500 studenten in de volgende richtingen: Acting, Design for Virtual Theatre and Games, Theatre Design, Theatre and Education en Writing for Performance.