Home
Programma
Wilt u erbij zijn?
Eerdere edities
In de pers
Multimedia
Organisatie & contact
Houd mij op de hoogte

Het Nationaal ICT Event

Innovatie = Mensenwerk daar draait het om. Moderne technieken binnen de ICT bieden volop mogelijkheden maar de mens bepaalt nog steeds of de techniek tot innovatie leidt. De mens blijft de sleutel tot succesvol innoveren. Hoe doen anderen dat? Welke valkuilen kom je tegen? Hoe kan ik het toepassen in mijn onderneming?

Kom op 22 mei 2008 naar het Nationaal ICT event bij Media Plaza in Utrecht. Samen met Economische Zaken wordt een topprogramma verzorgd om ondernemers en ondernemende werknemers in één dag, jaren verder te brengen op het gebied van innovatie.

Interactief
Na een verrassende business case presentatie over YesHello van Kees Zegers krijg je tijdens een vraaggesprek onder leiding van dagvoorzitter Boris Veldhuijzen van Zanten van Bomega de kans in discussie te gaan met succesvolle innovatieve ondernemers. Van de oprichting tot internationale marktbenadering. Van tegenslagen tot succesfactoren. Vraag het en doe er je voordeel mee!

Broos van Erp Prijs
Vier startende innovatieve ondernemers doen, door middel van een Elevator Pitch, mee voor de prestigieuze Broos van Erp prijs 2008. Maar liefst 50.000,= is de inzet van deze bikkelharde strijd. De jury van de Broos van Erp Prijs, die door Media Plaza in opdracht van Economische Zaken wordt georganiseerd, staat onder leiding van niemand minder dan Zsolt Szabo van Cap Gemini. Hij wordt bijgestaan door Michiel Verhagen, ICT & Toepassing, Hans Gerrits, Innovationfactory, Marc Roelofs, Paydutch en Piet van Staalduinen, Syntens.

Workshops naar keuze
Na de lunch kun je in twee ronden twee workshops kiezen uit het volgende inspirerende aanbod:

Van inspiratie naar haalbaar business concept
Jake Blok, I Have A Wish bv
Hierin zullen deelnemers door middel van een reeks oefeningen erachter komen waar je ideeën vandaan kan halen, hoe je van deze ideeën naar een business concept kan werken, maar ook hoe je opbouwend kritisch kan zijn naar wat een commercieel haalbaar business concept is. Kortom, de handen worden uit de mouwen gestoken, jij bent aan zet!

Succesvol innoveren met menskracht
Anke Wiersma, Syntens - Rob Berends, Delias
In de workshop vertelt Anke Wiersma van Syntens over haar ervaring met veranderingstrajecten bij MKB ondernemers. Ze beschrijft de aspecten die volgens haar van cruciaal belang zijn bij het innovatietrajecten in een bedrijf waar mensen kapitaal zijn. Haar partner bij deze workshop is Rob Berends van Delias uit Arnhem. Rob is een ICT dienstverlener die een pittige strategieverandering succesvol heeft doorlopen. De slag van een speels en creatief bedrijf naar vernieuwende en professionele klantpartner is door en met de mensen van het bedrijf Delias een succes geworden. Rob vertelt over zijn persoonlijke ervaringen als ondernemer en over de valkuilen waar hij doorheen moest om bij zijn geambieerde doel te komen. Samen zullen zij een interactief gesprek tussen ondernemers stimuleren om ervaringen op het gebied van 'innoveren met menskracht' uit te wisselen.

Innovatie is geen wetenschap. Innovatie is ondernemen. Arjan Kapteijns, Project X
Arjan Kapteijns adviseert tal van bedrijven op het gebied van merkinnovatie en marketingstrategie. Kapteijns geeft je een inspirerende en praktisch toepasbare visie op merkinnovatie. Hoe moeten merken innoveren? Hoe creëer je emotionele meerwaarde? Hoe kom je tot insights? Is er een aanpak is die de kans op succes vergroot? Kunnen we the Fuzzy-Front-End of innovation unfuzzy-en?

Creativiteit en innovatie: eigen grenzen doorbreken Wichert van Engelen, www.hetlampjelinksonder.nl Doe je oogkleppen af en ga creatief aan de slag. Maar hoe creatief ben je nu eigenlijk? Tijdens deze workshop ga je aan de slag met creativiteit en je persoonlijkheid om succesvol te innoveren.

Stof tot nadenken
Om de maximale inspiratie op deze dag helemaal af te maken, sluiten we af met de trends in ICT en innovatie. Erwin Blom, winnaar Internet en ICT Dutchbloggies 2008 prijs neemt ons mee in de toekomst en brengt ons daarna weer terug in het nu. Wat speelt er allemaal in de wereld en welke rol kun jij daar in spelen?

Een dag om niet te missen om voorop de golf van de ontwikkelingen in ICT te blijven!

Het Nationaal ICT Event is een initiatief van:

---

© 2008 | Media Plaza. Het Nationaal ICT Event is een intiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Stichting Media Plaza