Gemeente Dalfsen

Voorlichtingsbijeenkomsten Activiteitenbesluit

05-05-2008

Door de invoering van het activiteitenbesluit hoeven bedrijven in veel minder gevallen een milieuvergunning aan te vragen of een onderzoek te doen.

22 mei, 3 en 5 juni 2008 bijeenkomsten
Samenwerkingsverband Overijssel

Op 1 januari 2008 is het Activiteitenbesluit in werking getreden. Hierin is een flink aantal bestaande algemene milieuregels samengevoegd, opgeschoond en geactualiseerd. Daardoor hoeven bedrijven in veel minder gevallen een milieuvergunning aan te vragen of een onderzoek te doen. Het Activiteitenbesluit leidt volgens verwachting tot een lastenverlichting van 215 miljoen euro per jaar voor het bedrijfsleven.

Wat betekent dit voor uw bedrijf? Vervalt uw bestaande vergunning? Wanneer en hoe moet u zich melden? Bestaat er een overgangstraject en hoe werkt dit nu in de praktijk? De Kamer van Koophandel Oost Nederland, VNO-NCW Overijssel en Samenwerking Milieuhandhaving Overijssel (SMO) hebben besloten gezamenlijk het bedrijfsleven hierover te informeren tijdens drie bijeenkomsten in de regio.

Wanneer en waar

Donderdag 22 mei in Urbana, Wipstrikkerallee 213, Zwolle Dinsdag 3 juni in Hotel Mercure, Deventerweg 121, Deventer Donderdag 5 juni in het Ondernemingshuis Twente, Hengelosestraat 585, Enschede

Programma

15.45 uur Ontvangst
16.00 uur Opening, door mevrouw I. Lagas - Meijer (wethouder te Ommen, bestuurlijk verantwoordelijke samenwerkingsproject Activiteitenbesluit Overijssel) of door ir. C Koppert (Akzo Nobel, voorzitter Milieucommissie Bedrijfsleven Overijssel)
16.15 uur Het Activiteitenbesluit uitgelegd door mevrouw M. van Sprang (Gemeente Zwolle)
17.15 uur Het Activiteitenbesluit in de dagelijkse praktijk van de ondernemer door de heer G. de Laet (Euromaster Bandenservice) 17.30 uur Discussieronde
18.00 uur Afsluiting met drankje en hapje
18.30 uur Einde bijeenkomst

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst van uw keuze via www.kvk.nl/activiteitenbesluit. De aanmeldingstermijn sluit een week voor de bijeenkomst. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Aan deelname zijn geen kosten verbonden door een financiele bijdrage van de provincie Overijssel.

Kijk voor meer informatie over het Activiteitenbesluit op de website van het Servicepunt Handhaving Overijssel (www.seph.nl).