Gemeente Teylingen

woonbooteigenaren op 22 mei in `t Trefpunt in Warmond

Informatiebijeenkomst voor woonbooteigenaren op 22 mei in `t Trefpunt in Warmond

07 mei 2008

PERSBERICHT 7 mei 2008 - Op donderdag 22 mei van 16.30 - 18.00 uur wordt in 't Trefpunt in Warmond een informatiebijeenkomst gehouden voor woonbooteigenaren. Tijdens de bijeenkomst worden de eigenaren geïnformeerd over hoe een en ander de komende periode in zijn werk gaat. Alle eigenaren van een woonboot binnen de gemeente Teylingen zijn voor deze bijeenkomst uitgenodigd.

Voor woonbooteigenaren in Teylingen gaat de komende tijd het een en ander veranderen. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de inventarisatie van ligplaatsen van woonboten op ons grondgebied. Deze inventarisatie is nodig omdat de provincie Zuid-Holland per 1 juli 2008 ophoudt om de ontheffing voor woonboten te verlenen.

Daarnaast is het nodig om regels op te stellen voor ligplaatsen. Daarom zijn we ook bezig met het opstellen van een verordening voor ligplaatsen. Op basis van deze nieuwe verordening kunnen wij als gemeente straks de ligplaatsvergunningen verlenen.

Verder werken we op dit moment aan een inventarisatie van ligplaatsen voor pleziervaartuigen in Teylingen. Voor de eigenaren van pleziervaartuigen wordt in juni een informatiebijeenkomst georganiseerd. De datum van deze bijeenkomst is nog niet bekend, maar wordt uiteraard op deze pagina bekend gemaakt.