Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Wekelijkse Stadsdeelkrant vanaf 22 mei

8 mei 2008
Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer gaat wekelijks een Stadsdeelkrant uitbrengen voor inwoners en bedrijven. De krant moet het vast terugkerende `gezicht van het stadsdeel' worden, elke week weer.

De eerste krant verschijnt op donderdag 22 mei. In de krant gaat het stadsdeel ook de officiële bekendmakingen publiceren die nu in het Amsterdams Stadsblad staan.

stadsdeelkrant (proefnummer) "Er is altijd nieuws in Oost-Watergraafsmeer. Er worden huizen en scholen gebouwd, straten en parken vernieuwd en fietspaden aangelegd," vertelt stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet. "Dat betekent ondermeer het kappen van bomen, bouwvergunningen... het kán inwoners en bedrijven aangaan. Daarom wil het stadsdeelbestuur mensen er directer bij betrekken. Met deze krant informeert het stadsdeel wekelijks over al deze zaken, maar ook over festivals, voetbaltoernooien, raadsvergaderingen en buurtbijeenkomsten. En natuurlijk komen er ook bewoners aan het woord."

Einde Stadsdeelmagazine

Met de wekelijkse uitgave van de krant komt er een einde aan het Stadsdeelmagazine. Deze bracht het stadsdeel ieder kwartaal uit. De laatste verscheen in maart. Ook kijkt het stadsdeel kritisch naar de uitgave van de vele bewonersbrieven. Waar mogelijk komen ook deze te vervallen.
Reageer