Gemeente Baarn

22 mei: inloopavond behoud Baarnse identiteit
bloemenmarkt op de brink

Vorig jaar besloot de Baarnse gemeenteraad dat er een visie moet komen over het behoud van wat Baarn, Baarn maakt; oftewel: de Baarnse identiteit. Een eerste stap is om vast te stellen wat die Baarnse identiteit nou precies is. Wat maakt Baarn uniek en wat doen we daarmee, nu en in de toekomst? Daar wil de gemeente ook Baarnse inwoners, verenigingen en organisaties bij betrekken. Daarom organiseert de gemeente een speciale inloopavond op donderdag 22 mei a.s. in De Speeldoos, waar iedereen welkom is om zijn of haar mening te geven over de identiteit van onze gemeente.

Op de speciale inloopavond is een speciale raadscommissie voor de Baarnse identiteit aanwezig om de verschillende ideeën, visies en meningen over de Baarnse identiteit te noteren. De inbreng wordt gebruikt voor het raadsvoorstel over de identiteit van Baarn, waarover de gemeenteraad naar verwachting in juli een besluit zal nemen.

Interessant en prikkelend
Om de discussie over de Baarnse identiteit op gang te krijgen, heeft de gemeente een deskundige, prof. dr H.H. van der Wusten, ingeschakeld om er een interessant en prikkelend stuk over te te schrijven. Dit discussiestuk zal 16 mei a.s. op de website van de gemeente Baarn geplaatst worden en is vanaf die datum ook gratis af te halen bij de balie van het gemeentehuis. De gemeente raadt iedereen die naar de inloopavond wil komen aan om het discussiestuk van de heer Wusten te lezen.

Tijd en plaats
Op donderdag 22 mei a.s. is iedereen die wil meepraten over de Baarnse identiteit van harte welkom tussen19.30 en 22.00 uur in de Blauwe Zaal van De Speeldoos, Rembrandtlaan 35 te Baarn. De gemeente verzoekt mensen vriendelijk om zich van te voren even aan te melden voor deze avond. Aanmelden kan, bij voorkeur per email, bij de raadsgriffier: janne.pijnenborg@baarn.nl , of eventueel telefonisch: 06 46 23 1009.